Известни са основните подробности за коронацията на Чарлз III

Известни са основните подробности за коронацията на Чарлз III
Интересно

Известни са основните подробности за коронацията на Чарлз III

Известни са основните подробности за церемонията по коронацията на Чарлз III, пишат световни медии. На 6 май ще бъде коронацията на новия британски монарх Чарлз III. Нарушаване на вековни традиции, забавление с изпълнение на „световни музикални икони и съвременни звезди“ и конфликти с Англиканската църква – изглежда, че коронацията има всички шансове да остане в историята. Какво още ни очаква? Нека да видим!

Известни са основните подробности за коронацията на Чарлз III

Преди време коронацията отнемала цели три часа. Да, можете да скучаете през това време. Чарлз III обаче още е реформатор. Той решил церемонията да бъде съкратена – да продължи само час. Монархът казал още, че гостите могат да носят бизнес дрехи, вместо официални костюми. Все пак, той ще трябва да облече военни доспехи и алено кадифено наметало – такива са законите. Кралица Камила ще се появи облечена в модна рокля на Bruce Oldfield и корона Garrard, първоначално предназначена за Кралица Мери.

Известни са основните подробности за коронацията на Чарлз III

Що се отнася до гостите, техният брой също е променен – поканените са общо 2000 души. Тези, които не изпълняват преки кралски задължения, не са получили покани за церемонията. Принц Андрю и принц Хари изобщо няма да бъдат в процесията и на балкона на двореца.

Новият британски монарх Чарлз III няма да се ограничава само до официалната част – за гостите ще бъде подготвена разнообразна развлекателна програма с изпълнение на „световни музикални икони и съвременни звезди“. Въпреки че Адел и Ед Шийрън отказаха участие, други с радост приеха предложението на Бъкингамския дворец.

В прессъобщение на BBC беше обявено, че Кейти Пери, Лайънъл Ричи и Андреа Бочели ще участват в програмата на коронацията, която ще се проведе на територията на замъка Уиндзор – техните изпълнения ще бъдат излъчени по телевизията.

Струва си да се отбележи, че Бочели многократно е говорил с покойната кралица Елизабет II. Според него, да пее на коронацията на Чарлз III ще бъде голяма чест.

На коронацията на крал Чарлз III принц Хари ще пристигне без съпругата и децата си. Меган Маркъл взе решение да остане в Калифорния, за да отпразнува 4-я рожден ден на сина си Арчи.

Стана известно защо принц Хари ще присъства на коронацията на баща си без Меган Маркъл

 

Отношенията между херцозите на Съсекс и кралското семейство все още са „неловки“. Междувременно, служители на Бъкингамския дворец нарекоха децата на Меган и Хари принц Арчи и принцеса Лилибет за първи път в официално изявление.

Имената на децата едва наскоро бяха актуализирани в линията на наследяване и един високопоставен източник каза, че е „много жалко“, че Арчи и Лилибет няма да присъстват на „такова историческо събитие“.

От Двореца съобщиха кратко: „Херцогът на Съсекс ще присъства на церемонията по коронясването в Уестминстърското абатство на 6 май. Херцогинята на Съсекс ще остане в Калифорния с принц Арчи и принцеса Лилибет.“ Вижте подробности тук.

infomax-logo-50-15-HW Иво Сиромахов: Тодор Живков трябвало да покаже че е по-могъщ от Христос и заповядал да взривят….

 

Известни са основните подробности за коронацията на Чарлз III

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе