Как да си върнете енергията и да се чувствате добре през целия ден

как да си върнете енергията
Добра форма

Как да си върнете енергията и да се чувствате добре през целия ден

Случвало ли ви се е по време на работа да откриете, че е преминал само половината от работния ден, а не ви е останала никаква енергия?

Сутринта сте имали сили, но през деня са изчезнали някъде и са останали единствено умора и униние.  За да се справите с подобно състояние, на първо място трябва да откриете причините за проблема. Кои предмети и явления могат да откраднат вашата сила?

 В опит да отложим неизбежното

Много често отлагаме да свършим скучна, но необходима работа. Не ни се иска да си губим времето със скучна домакинска работа, например, че някак си все успяваме да намерим как да я отложим.  Психолозите обаче предупреждават, че забавянето на неприятната работа е по-изтощително за нашия мозък, отколкото реалното й физическо извършване.

Можете да опитате да намерите компания – включете, примерно, близките в някои подходящи дейности при почистване на жилището. Или си пуснете силно музиката, която харесвате, за да върви работата по-леко и бързо. Дори и най-монотонната работа може да стане по-поносима за вършене, ако имате с кого да говорите или да си осигурите друга приятна емоция, докато я вършите. Създайте си навик да се разсейвате с приятни мисли.

Неудобно положение

Много от нас обичат да се навеждат напред, когато работят на компютър. Или да прикрепят телефона си с рамо до ухото си, за да останат ръцете им свободни. Но седейки прегърбени, гърбът започва да ви боли, притока на кръв се нарушава и в резултат на това умората се повишава.

Достатъчно е да седите изправени, да не напрягате раменете си и да държите телефона в ръка, за да премахнете една сериозна част от нея. Пробвайте и ще се убедите сами.

Живот на изкуствена светлина

Благополучието ни е свързано със слънчевата енергия. Утрото ни дава сили, особено в слънчевите дни, докато залезът напомня, че е време да си вземем почивка. За съжаление, е почти невъзможно да се следва този ритъм, особено през есента и зимата, когато слънцето се скрива рано-рано. Тогава прекарваме по-голямата част от деня ва изкуствено осветление, което може визуално и да замести слънцето, но не може да заблуди тялото ни. Слънчевата светлина облекчава умората, така че една кратка разходка ще ви донесе повече ползи от чаша дори с най-силното кафе.

Отрицателни емоции

Отрицателните емоции могат да ни изядат отвътре. Всеки знае, е в добро настроение е по-лесно да се работи и да се живее. Не напразно депресията е официално призната за много опасна болест.

Дори и да се е случило нещо лошо и ситуацията да не може да бъде променена, по-добре е да забравите за случилото се, а не да го премисляте постоянно и да кроите какви ли не планове за отмъщение. Освен това е добре да намалите общуването с вечно недоволни хора. Обградете се с такива, които мислят трезво, но същевременно успяват да запазят позитивното си отношение към живота.

Tagged
на горе