Как да се грижим за косата на жените с косопад: трикове и съвети

Как да се грижим за косата на жените с косопад - трикове и съвети
Партньорски статии

Как да се грижим за косата на жените с косопад: трикове и съвети

Косопадът е проблем, с който почти всяка жена се сблъсква в живота си по една или друга причина. Обикновено косопадът при жените се появява след 40-годишна възраст, но може да засегне и по-млади жени. Някои от причинителите му включват стрес, нездравословен начин на живот, лоша храна и наследственост.

Независимо от причината, косопадът може да бъде овладян.

Първите стъпки, които може да предприемете в тази посока са лесни и достъпни. Преди да ви кажем за тях обаче, е важно да знаете, че ако косопадът е обилен и се случи внезапно, трябва да потърсите консултация с дерматолог, за да се установи какво точно е отключило агресивния косопад.

Съвети за справяне с косопада

    • Хранителни добавки: Вземането на хранителни добавки може да помогне за подобряване на здравето на косата. Биотинът и цинка могат да помогнат за укрепването на косъма на микрониво, което ще се отрази и на косата. Специалистите препоръчват още витамините от B групата, витамин D, витамин Е, както и желязо. Всички те са свързани с растежа на косата и можете да ги включите в режима си като хранителни добавки. Важно е да отбележим, че ефектът на хранителните добавки е по-бавен и ще трябва да имате търпение да се натрупат в организма ви.

sebomax-hr-suppl-food-new.jpg

  • Използване на шампоани срещу косопад: Много шампоани срещу косопад съдържат специални съставки, които могат да помогнат за намаляване на косопада. Тези шампоани също така могат да помогнат за укрепване на косъма.

Шампоанът Sebomax HR е със специално разработена формула, която действа на няколко нива: заздравява коренчетата на космите по скалпа, а това увеличава плътността на косата, и редом с това стимулира нейния растеж. Използването на Sebomax HR шампоан редом с хранителната добавка от същата серия ще има още по-мощен ефект срещу косопада.

sebomax-hr-shampoo.jpg

  • Масаж на скалпа: Редовният масаж на скалпа може да помогне за подобряване на кръвообращението и стимулиране на растежа на косата. Масажът на скалпа може да се извършва с определена техника за масажиране, която може да ви покаже специалист.

Масажиращият ефект може да бъде подсилен от продукта Sebomax HR стимулиращ тоник против косопад. Мощният бленд в Sebomax HR стимулиращ тоник от естествени съставки като Baicapil™, аминокиселини, витамини и кофеин доставя липсващите микроелементи до космения фоликул, подсилва закрепването на косъма към скалпа и поддържа активна фазата на растеж (анаген). След първите няколко нанасяния косата укрепва и възстановява своята плътност, здравина и блясък.

С впръскването на тоника на отделни места по скалпа и нежното масажиране на тези места до изсъхването на продукта, ще създадете ежедневна рутина, която постепенно да ви избави от косопада.

sebomax-hr-tonic

  • Избягване на топлинни терапии: Топлинните терапии като изправяне на косата, използване на фена или къдрене на косата, могат да увредят косата и да допринесат за косопада. Вместо това опитайте да оставите косата да се изсуши естествено и да я стилизирате с леки методи. Така че когато правите терапията си против косопад, е редно да щадите косата си. Относно други продукти, които използвате за ежедневно ползване, четете техните описания и следете ефекта им, за да не си навредите повече.

 

на горе