Как да попречим на депресията да ни превземе и унищожи

справяне с депресията
Психология

Как да попречим на депресията да ни превземе и унищожи

Може би не вярвате, но положителното мислене е най-обикновен навик, който всеки от нас може да си създаде. Как да мислим положително, така че, да не допускаме депресията да ни превземе и унищожи? Ето няколко стъпки, които със сигурност ще ви помогнат.

Как да мислим положително

Всеки ден си припомняйте по един ваш личен успех. Отделете си няколко минути специално за това. Може да го правите докато пиете сутрешното си кафе или докато се обличате за работа. Просто няколко минути, в които да се върнете в някой щастлив момент от живота си. Спомнете си усещанията, които сте изпитвали по време на този успех. Помъчете се да пресъздадете емоцията отново. Това ще ви зареди с положителна енергия и ще бъде вашият успешен старт за деня.

 Закаляване на волята

Когато трябва да изпълните някоя не до там приятна задача, правете го със съзнанието, че така закалявате вашата воля. Ще видите, че след като се справите със задачата, ще изпитате приятно чувство  на удовлетворение и гордост от самите себе си.

Неуспехът реално не съществува

Развийте навика да гледате на всеки ваш неуспех като стъпало към победа. Ето нещо любопитно. Психолозите дори са на мнение, че неуспехът реално не съществува. И наистина, помислете сами, няма точна дефиниция за неуспех, нали? Неуспехите, които вие си приписвате са такива единствено във вашата фантазия. Тоест, вие сте решили да ги приемете като такива. Странно, как понякога изпитваме нужда да се самоизмъчваме, нали? Отървете се от подобно мислене по-скоро. Всяка трудност може да бъде преодоляна, но съвсем не е задължително това да се получи от първия път. Неуспехът, който вие сте приели като такъв, всъщност идва да ви покаже единствено, че това, което сте се опитали да постигнете няма да стане по този начин. Това е всичко. Просто опитайте по друг!

Усмихвайте се по-често

Създайте си навик да се усмихвате. Няма нищо по-хубаво от една спонтанна усмивка. Бъдете искрени когато го правите. Ако срещнете някой познат, зарадвайте се искрено на срещата. Това ще бъде усетено от събеседника ви и той също ще ви отговори със същата положителна емоция.

на горе