Как да намерите правилния човек
Любов и партньорство

Как да намерите правилния човек

Животът като необвързан човек предлага много възможности и не е нужно да се съобразявате с никого. Ако обаче усещате, че е дошъл моментът да споделите живота си с друг и желаете да изградите трайна и стабилна връзка, ето някои съвети, които ще са ви от полза да намерите правилния човек.

Гледайте в перспектива

Не трябва намирането на партньор да ви е фикс идея. Наблегнете върху нещата, които ви харесват да правите, работата и отношенията с близките. Макар и да не вярвате, когато имате вътрешен баланс и се чувствате щастливи, тогава ще бъдете по-интересен за околните човек. Помнете, че отнема време да опознаете другия и понякога първите впечатления невинаги са правилни. Не крийте собствените си недостатъци, за да може да ви обикнат заради това, което сте всъщност, а не заради някакъв измислен образ, който след време ще рухне. А и никога не знаете – може именно недостатъците ви да са това, което вашият избраник най-много ще хареса у вас.

Изградете истинска връзка

Нормално е да имате притеснения как ще протекат първите няколко срещи. Когато и двамата преодолеете страха обаче, може да създадете отлични отношения. Бъдете истински. Фалшивият интерес и преструвките към другия ще си проличат. Никой не обича лицемерието и ще направите лошо впечатление. Положете усилия да изслушвате другия, за да може да го опознаете. Ако обаче наистина не ви е интересно с човека, с когото излизате, просто прекратете връзката си.

Нека забавлението ви бъде приоритет

Вместо да ровите в сайтове за запознанства или да си губите времето в нощните заведения, когато ги отворят, помислете за времето си на необвързан човек като за отлична възможност да разширите социалните си контакти. Старайте се да се забавлявате. Така ще срещнете нови хора и дори и сред тях да не е вашият човек, може би ще откриете нови приятели.

Не приемайте лично отхвърлянето

В даден момент всеки се сблъсква отхвърлянето, независимо от коя страна е. Просто трябва да приемете, че това е неизбежна част от срещите и да не се притеснявате прекалено. Никога не е фатално, стига да сте искрени към другия за чувствата си и да получите същото отношение, ако ролите са разменени.

Имайте си взаимно доверие

Взаимното доверие е в основата на всяка връзка, но то не се изгражда изведнъж. Всичко става с течение на времето, затова бъдете търпеливи.

Tagged , , , ,
на горе