да задържим мъжа
Любов и партньорство

Как да задържим мъжа, когото обичаме

Обичате го и искате да го задържите близо до себе си. Възможно е, твърдят психолозите. И дори не е толкова трудно, колкото си мислите. И така, нека видим какви прости стъпки ще ни помогнат да задържим мъжа, когото обичаме дълги години.

Покажете, че наистина имате нужда от него

Когато човек се почувства необходим, се случва чудо. Мъжът е силно мотивиран, когато някой има нужда от него и може да промени напълно живота му. И обратно – всички сме наясно, колко лесно е да се обезсмисли напълно всичко, когато до нас няма подходящ човек.

Ако партньорът не се чувства необходим във връзката, той губи мотивация и желание да работи върху нея. А щом усеща, че му се доверявате и го искате, той ще направи всичко възможно, за да задоволи вашите нужди и да е винаги до вас.

Как да  покажете, че се нуждаете от него?

Оставете го да бъде този, който ви защитава и подкрепя, когато възникнат проблеми. Трябва да му дадете възможност да бъде точно такъв.

Помолете за помощ при извършване на домакинска работа.

Говорете за проблемите, с които се сблъсквате на работа или в живота. Той инстинктивно ще иска да ви предложи помощ или да ви даде съвет как да постъпите. Изслушайте го и му кажете благодаря.

Показвайте на партньора си по-често, че ви кара да се чувствате специални и че се чувствате в безопасност с него.

Заспивайте на гърдите му.

След тежък работен ден се върнете у дома и му кажете , че се нуждаете от прегръдката му .

Не бъдете твърде натрапчиви

Твърде честите обаждания и съобщения, особено в работно време, са много досадни за много мъже. Това поведение няма да доведе до нищо добро. Трябва да се научите да давате на партньора си малко свобода във връзката и времето, за да може да прави любимите си неща. Оставете го да се мотае с приятелите си през почивните дни и да прави това, което му харесва. Насърчавайте го да отделя повече време за хобито си.

Уважавайте себе си

Всяка жена знае, че трябва да се грижи за себе си и да изглежда добре, за да е привлекателна за мъжа си. Това е наистина важно. Но в постоянната „надпревара за големи силиконови устни и гърди“, не трябва да забравяте и за собственото си самочувствие.

Мъжете не се чувстват добре, когато жената губи самоуважение и собственото си „аз“ , само и само да им угоди. Затова се грижете за себе си и за външния си вид, но не променяйте своите ценности и приоритети в живота. Не е нужно постоянно да мислите как да държите любимия мъж близо до себе си и постоянно да треперите дали няма да го загубите. Вместо това, помислете повече за това как да не загубите уважение и любов към самите себе си.

Спрете да ревнувате

За да държите мъж близо до себе си, трябва да спрете да ревнувате. Бъдете наясно, че абсолютно всички представители на силния пол обичат да се взират в други жени и да се възхищават на тяхната красота. Не можете да направите нищо по въпроса.

Не заглеждате ли и вие красивите мъже? В това няма нищо притеснително. Той не ви изневерява. Важното е, че между вас има доверие и че се обичате.

Бъдете там, когато се нуждае от подкрепа

Мъжете не обичат да показват слабостта си и да искат помощ. Поради това доста често се „затварят в себе си“, което се отразява негативно на тяхното поведение и настроение. В резултат на това те стават студени. А това от своя страна се отразява негативно на отношенията с вас.

Следователно трябва да проявявате интелигентност. Покажете, че съчувствате проблемите на партньора си и сте готови да окажете подкрепа, макар и само морална. И дори мъжът да не се нуждае от вашия съвет, той ще бъде много доволен, че в тази трудна ситуация сте до него.

Опознайте партньора си по-добре

Понякога най-трудната част се оказва най-проста. Същото се отнася и когато искаме да разберем как да задържим до нас мъжа, когото обичаме. Всеки има свои желания и нужди. Помъчете се да научите какво обича вашия любим и му помогнете да е щастлив, той ще ви е благодарен за жеста.

Много често проблема на нас, жените е, че ни е трудно да се научим да приемаме любезно помощта, когато такава ни се предлага. Затова често пъти отблъскваме това, от което всъщност много се нуждаем.

Когато не показваме на мъжа, че му вярваме и не го уверяваме, че ни дава това, от което се нуждаем, ние засилваме подсъзнателния страх, че той може да не е достатъчно добър.

Грешим, като мислим, че мъжа не се интересува от нашите нужди. Ако наистина ни обича, му е важно да бъдем добре.  Дори много.

Tagged , , ,
на горе