Какво да правим, ако тайно сме влюбени в известна личност

ако тайно сме влюбени в известна личност
Интересно

Какво да правим, ако тайно сме влюбени в известна личност

Наша читателка споделя:

„Здравейте, влюбена съм тайно в изгряваща звезда – поп фолк певец. Усещането е много хубаво. Когато някой спомене името му, очите ми светват веднага. Най голямата ми мечта е да го видя на живо. И да стана гадже със него. Моля за съвет как да постъпя?“

Всичко може да се случи в живота. Например, да се влюбим силно в някой, който не е сред нашето реално обкръжение – популярни и вдъхновяващи личности, които виждаме само на телевизионни екрани или на концерти. Според психолозите, това е особено характерно за мечтателните и романтични момичета, които притежават добро въображение и пламенен характер.

Какво да направите, ако обектът на вашата любов не е лесно достижим?

Трябва ли да отстъпите и да се примирите или точно обратното – да продължите да се борите с всички сили и да се стремите към заветната цел? Ако сте попаднали в подобна ситуация, съществуват минимум три възможни варианта на действие. Именно тях ще обсъдим сега.

Търсете начин да опознаете обекта на вашата несподелена любов

Ако сте готови да се биете не само в мечтите, но и в реалния живот, тогава трябва да потърсите варианти как да опознаете обекта на вашата несподелена любов в действителност. Разбира се, ако се втурнете на сцената към него, това няма да завърши добре. Охранителите му ще ви изведат от залата и той вероятно ще ви помисли просто за някой „луд фен“. За да не се случи всичко това, трябва да се действа решително, но адекватно.

Първо, всички творци имат свои собствени фен клубове. Там те общуват както помежду си, така и с фенове. Дори да живеете в малък град, може би има такова място, което да откриете. Ако ли не – защо просто не създадете собствен фен клуб. Бъдете негов основател, намерете съмишленици, развивайте дейност. Идеите ще дойдат от само себе си.

По същия начин, ако все още не сте избрали професия, тогава можете да намерите такава, която да е пряко свързана с творческите среди: журналист, PR мениджър, организатор на събития, режисьор и други професии, практикуването на които могат да приближат до лелеяния момент – лична среща с вашия идол.

Продължавайте да живеете в мечтите си

Този вариант е за всички, се страхуват да действат. Можете да продължите да лепите снимки и плакати на любимия творец по стените си, да си представяте как случайно се сблъсквате на улицата или как той/тя сяда до вас в кафенето. Но имайте предвид, че животът ще продължи, годините ще напреднат, а ако се затворите само в тези мечти, рискувате да отблъснете всички потенциални ухажори. И на 30-35 години ще хвърлите поглед назад и ще разберете, че всичко е било напразно. Така и няма да сте срещнали вашия любим/а, а и популярността му/й най-вероятно вече ще е съвсем намаляла. Ще ви хване яд сами на себе си, че сте загубили времето си и сте отдали младостта си на една химера.

Създайте портрет на вашия идеал

Затворете очи и си представете своя обожаван творец в пълния му блясък. Фокусирайте се върху това, което ви харесва в него – усмивка, глас, цвят на косата, височина, начин на говорене, способност за комуникация и публичност или каквото и да е друго. Сега запишете всичко на лист хартия. Ето го – това е портретът на вашия идеален мъж, който може би наистина съществува в действителност. Сега имате отправна точка и можете да намерите вашия човек – напълно реален и достижим.

Дори и да не ви се получи от първия път, най-малкото това ще ви върне към реалността и ще осъзнаете, че е важно да започнете да търсите истински мъж – този, с когото ще бъдете щастливи. Може би в процеса на търсене ще преразгледате възгледите си, когато срещнете точния човек. Възможно е той да не прилича на вашия идол, но ще е напълно реален и с него ще може да преживеете най-щастливите моменти в живота си.

Нищо не се знае, може би именно неосъществената мечта и копнежът към някого, когото няма как да имате до себе си, ще ви отведат по чудотворен начин към този, когото Съдбата ви е отредила!

Tagged ,
на горе