Красота

Идеален грим за 5 минути

Повечето жени се чувстват без грим сякаш без бельо. Затова и повечето от дамите не могат да си представят да излязат без макияж, като за целта стават поне половин час по-рано. Трябва обаче да знаете, че добрия резултат не винаги означава дълго стоене пред огледалото, нужни са ви само няколко основни продукта и пет минути.

Коректор

Имате нужда да скриете тъмните кръгове под очите или просто да изравните тена на кожата си? Отнема само около половин минута, за да сложите коректор върху лицето си.

Може да използвате коректор преди или след основата за лицето – козметичните специалисти за на различни мнения по въпроса. Експериментирайте и разберете кое работи най-добре при вас. Използвайте малко количество от коректора. Нанасяйте го с потупващи движения, а не като червило. Може да използвате пръсти, гъба или четка. Изберете нюанс, който е най-близък до тена на вашата кожа.

ББ крем

Това е многофункционален продукт, който трябва да присъства сред козметичните продукти на всяка жена. От години ББ кремът жъне успех. Този продукт хидратира и подхранва кожата. Също така има слънчезащитен ефект, действа като фон дьо тен и дори помага при акне. Помага и за изглаждане на бръчките. ББ кремът може да се нанася самостоятелно или заедно с минерален грим.

Очна линия или сенки

Изберете едно от двете, когато нямате време може да не ги комбинирате. В случай, че искате естествен вид, изберете сенки в неутрални цветове. Ако искате очите ви да се открояват обаче, заложете на очната линия, но без да очертавате прекалено дебели линии.

Бронзант или руж

Заблестете с помощта на бронзант или руж. Това е особено важно, ако имате по-бледа кожа, защото по този начин ѝ придавате свежест. Избирайте цветове, близки до вашата кожа. Нюансът на бронзанта или ружа не трябва да е прекалено тъмен, най-много с два тона.

Гланц за устни

Направете завършек на грима си, слагайки гланц за устни. Това отнема само няколко секунди и по-опитните от вас могат да го направят дори без да се гледат в огледалото. В случай, че предпочитате червило, трябва да му отделите по-специално внимание. Ако искате червилото ви да бъде по-дълготрайно, очертайте устните си с молив в същия цвят и поставете основа върху тях преди да го нанесете.

 

Tagged ,
на горе