Езиците на любовта
Любов и партньорство

Езиците на любовта: Не оставяйте всичко на случайността

Любовта не е подарък „отгоре“, това е постоянна работа върху себе си и връзките, ако оставите всичко на случайността, последствията могат да са катастрофални. Всеки партньор има нужда от нещо различно, някой не може да си представи живота без подаръци, друг се радва, когато веднъж седмично му носите кафе в леглото и просто го събуждате с нежна целувка по бузата. Не напразно психолозите са измислили този термин „езиците на любовта“, които ще ви помогнат не само за запазване на семейните взаимоотношения, но и придадат чувственост, ще внесат доверие и разбиране между вас.

Похвала

Ако партньорът ви се усмихва широко, когато му направите комплимент, тогава трябва да продължите да го радвате по този начин. Не пестете от топли и нежни думи и вашето щастие е гарантиране. Спомнете си последния път, когато казахте, че имате най-добрия съпруг на света и го похвалихте не за това, че помага вкъщи, а просто защото имате такъв. Ако искате да постигнете нещо от един мъж, тогава започнете не с искания и молби, а с това колко е добър.

Подаръци и изненади

Не става въпрос за кола или iPhone. Подаръците могат да бъдат дребни, но трогателни: ключодържател с надпис „Обичам те“, чаша с вашата снимка или тениска.

Време

Всеки уикенд излъсквате апартамента до блясък, от кухнята се носи приятен аромат, но тук съпругът ви седи намръщен към телевизора и денят му явно не върви. Вие се озадачавате какво не е наред, защото вашите усилия надхвърлят всички очаквания, правите всичко за него, а той все е недоволен. Има случаи, когато той просто няма нужда от всичко това, не му пука къде да живее, а за него е важно да сте с него.  Но наистина да сте близо, да давате топлина, да слушате, да обсъждате жизненоважни неща и ли просто да се смеете заедно.

Докосване

От детството получаваме топлина и нежност от ръцете на мама и много мъже пренасят тези спомени и в зряла възраст. Не му отказвайте прояви на нежност, не пестете целувки, давайте толкова, колкото му е необходимо и той ще ви боготвори.

Tagged , , ,
на горе