Гримът на деловата дама: Как да се гримираме на интервю за работа или бизнес срещи

Гримът на деловата дама
Здраве и красота

Гримът на деловата дама: Как да се гримираме на интервю за работа или бизнес срещи

Какъв е подходящият грим за интервю за работа, офиса и делови срещи – вижте съветите на стилистите.

Как да се гримираме така, че да представим най-доброто от себе си на интервюто за работа? Или просто за да се чувстваме стилни и елегантни докато изпълняваме задълженията си в офиса?

Гримът на деловата дама

Всяка жена се вълнува преди предстояща важна делова среща. И в това няма нищо необичайно, защото е нормално да желаете да сте максимално прецизни. Всички знаем, че  визията е важна и точно от нея хората получават първото си впечатление за нас. Ето и основните щрихи относно това какъв трябва да е гримът на деловата жена.

Двете най-важни правила – дискретност и изисканост

Как да се гримирате за бизнес среща – стъпка по стъпка:

  • Първо нанесете фон дьо тен за основа, за да заравните и освежите тена.
  • Добавете малко пудра
  • Следва освежаващ и оформящ скулите руж
  • След това идва ред на очната линия или молив, които дискретно да подчертаят формата на окото.
  • Добавете спирала, като внимавате да не предозирате количеството и да предизвикате слепване на миглите.
  • Червило – най-подходящи за деловата визия са червилата в бежово-прасковената и розова гама. Те са ненатрапчиви и стоят много изискано.
  • И накрая – блясък за устни за завършване на перфектната ви визия

Сенки за очи

Изберете нюанси, които са едновременно дискретни и зашеметяващи. Нека са максимално близко до естественото ви излъчване, пазете се от крайности и рискови експерименти. Отлична идея е да заложите на бежови или сиви тонове. Колкото до блясък или мат, последните сенки са за предпочитане.

За какво да внимавате?

Пазете се от наслояване на тежък грим в зоната около очите. Не само няма да оставите добро впечатление, но и ще изглеждате състарени. Другата крайност – без никакъв грим, също не е за предпочитане, защото рискувате да демонстрирате блед и невзрачен вид.

Грим за дамите, които носят очила

Гримът върху очите също трябва да е много внимателно поставен, тъй като се забелязва и през очилата и дори тогава още повече привлича погледа, особено при очила с по-високи диоптри. За тези дами е препоръчително да използват водоустойчива спирала, която ще гарантира дълготрайност на грима, без нежелани ефекти като размазване при контакт на миглите с очилата.

И, накрая, да завършим с важно обобщение:

Когато се подготвяте за делова среща, бъдете себе си! Не подражавайте и не копирайте, защото се забелязва и ще изглеждате нелепо. Стремете се към подчертаването на собствена индивидуалност. Хората сме различни, така че просто се постарайте се да бъдете от тези, които винаги оставят добро впечатление!

на горе