5 заглавия, които ще прочетете на един дъх

Интересно

5 заглавия, които ще прочетете на един дъх

За нашите читатели HHappyWoman.bg и Zagadka.eu сме подбрали класация от пет книги на известни автори, които се четат неусетно. 5 заглавия, които ще прочете на един дъх. В онлайн книжарница Zagadkara.eu имаме хиляди заглавия от следните жанрове: психология, трилъри, криминални, фантастика, фентъзи и хоръри, любовни и еротични романи, бизнес, маркетинг,  драма, исторически, пътеводители и т.н.

 

HappyWoman.bg и Zagadka.eu  сме ви подготвили и една изненада – промокод с 10% намаление, който важи  за всички книги, които не са в текуща промоция. Промокодът можете да използвате еднократно, когато решите. След, като добавите в количката всички книги, които ви харесват, въведете код  FRIENDS. Системата автоматитично ще направи намаление на книгите, които не са в промоция.

5 заглавия на известни автори,
които ще прочетете на един дъх!

 

Годината на върколака

Автор: Стивън Кинг
Издателство: Ибис
Жанр: Хоръри

Нечовешки вой се разнася по всяко пълнолуние. Хората тръпнат от ужас, защото знаят, че някой отново ще умре. Зловещи убийства, пред които властите са безсилни. Само едно дете може да справи със Звярът.

Зимата отново е сковала Таркърс Милс, но тази година заедно с нея е дошъл и Звярът

Таркърс Милс. Едно забравено от бога градче, досущ като Сейлъмс Лот, Касъл Рок и Дери. Всеки път, когато настане пълнолуние, нечовешки вой оглася нощта и всички знаят, че някой ще умре. Неумолима, Смъртта броди по пустеещите улици, а страхът се загнездва все по-дълбоко в сърцата и умовете на местните жители. Властите са безсилни пред чудовищните убийства и само едно безпомощно дете подозира кошмарната истина…

Метро 2035

Автор: Дмитрий Глуховски
Издателство: Сиела
Жанр: Антиутопии

Излезе очакваното продължение на бестселър поредицата на Дмитрий Глуховски.

Трета световна война. Поради огромната радиация всички са под земята. Но, надеждата за по-добър живот на повърхността е жива, особено при сталкерът Артьом. В отчаянието си той се отправя в търсене на странен старец, който е чул чужди гласовве на далечна спирка. И Артьом се оказва забъркан във война, от която зависи съдбата на последните останки на човечеството.

Третата световна война прогони човечеството от лицето на Земята. Мегаполисите са или разрушени, или пустеят под радиационните дъждове. Сателитите самотно се носят по орбитите си. Радиото мълчи на всички честоти. Единствено сирените за тревога нарядко огласят преддверията на метростанциите.

Там, в тунелите под Москва, последните жители на планетата оцеляват ден за ден. Създали са свои нови общества. Воюват или търгуват помежду си. И не се отказват от надеждата да си върнат господството над повърхността. Но първо трябва да се справят с вечния човешки ламтеж за власт. Комунистите от Червената линия и нацистите от Четвъртия Райх са готови да разпалят война по всички спирки, в целия затворен метро-свят, за да наложат идеологията си.

 

 

Смъртоносен мрак

Автор: Майк Оумър
Издателство: Millenium
Жанр: Трилъри

Зоуи Бентли e оцеляла по чудо от лапите на сериен убиец. Сега вече като криминален психолог се сблъсква отново със серийни убийци. Ще успее ли психоложката да предусети намеренията на килърите и да разпознае следващата им жертва? Или тъмнината, в която се крият чудовищата, е по-смъртоносна от самия мрак?

Какво е да мислиш с ума на сериен убиец? Да проникваш в най-скритите кътчета на съзнанието му? Да виждаш света през неговите очи?

Зоуи Бентли е криминален психолог и консултант на ФБР, а специалността ѝ са неразкритите престъпления. В този напрегнат трилър тя и партньорът ѝ специален агент Тейтъм Грей се изправят не срещу един, а срещу цели двама серийни убийци – зловещо преплетени в смъртоносна надпревара.

Онлайн видео на момиче, заровено живо с етикет: „Експеримент № 1“, е стартът на поредицата от ужасяващи престъпления. Потребителят, който го излъчва в мрежата, се е нарекъл „Шрьодингер“, и още преди полицията и ФБР да успеят да реагират, колегите на Зоуи откриват втора жертва на зловещия експериментатор. А в същото време изплува и друг кошмарен образ от миналото на консултантката, която сама е оцеляла по чудо от лапите на сериен убиец. Така Зоуи се оказва въвлечена в опасна игра на умове, в която ловецът и плячката постоянно разменят местата си.

Преди дъждовете

Автор: Дина Джеферис
Издателство: Прозорец
Жанр: Исторически любовни романи

Една индийска приказка за любовта между индиец и британка, за различните семейни ценности, политически нагласи и общественото мнение. Елиза и Джай ще трябва да избират: да направят това, което се очаква от тях, или да последват сърцата си.

1930 г., Раджпутана, Индия. След смъртта на съпруга ѝ единственият спътник в живота на 28-годишната фотографка Елиза е нейният фотоапарат. Когато британското правителство я изпраща в индийско княжество, за да запечата на лента семейството на владетеля, тя е решена да си създаде име на професионалист.

Но когато пристига в двореца, Елиза среща Джай, красивия, но мълчалив и често мрачен брат на махараджата. Докато му отваря очите за бедността на собствения му народ, той ѝ посочва несправедливостите на британското управление. Скоро двамата ще открият, че помежду им има повече общо, отколкото са си мислели. Но техните семейства и обществото са на друго мнение. В крайна сметка Елиза и Джай ще трябва да избират: да направят това, което се очаква от тях, или да последват сърцата си. И то преди да паднат дъждовете…

Силата на кучето

Автор: Томас Савидж
Издателство: Лабиринт
Жанр: Драма

По романа е създаден хитовия едноименен филм на Netflix, носител на Златен глобус за Най-добър филм.

Фил и Джордж са  двама братя, които трябва да управляват ранчо с много добитък. Фил е следвал в Уейл, недодялан и груб, но същевременно циничен и умен. Джордж е негова пълна  противоположност – скромен и тих. Проблемите започват, когато Джорж се жени за вдовицата Роуз и я води в имението, а Фил решава да й обяви война, от която няма да има победител.

На Фил и Джордж, двама братя, издънки на богат аристократичен род, е поверено да управляват най-голямото ранчо в щат Монтана с хиляди глави добитък. Двамата са пълна противоположност един на друг: Фил е неустоимо харизматичен, преднамерено груб и недодялан, стряскащо умен и циничен, следвал е в Йейл, за да се върне в дълбоката провинция и да подвиква на кравите на латински, а Джордж е тих и скромен, безупречно облечен и възпитан. Един прекрасен ден Джордж се жени за вдовицата Роуз и я води заедно със сина ѝ в ранчото. Фил го посреща като предателство и обявява война на Роуз.

Ясно е, че красотата няма да спаси света, но има ли победител в тази жестока битка, в този сблъсък на човешките страсти? Има ли лек за отчуждението, за самотата, която терзае по един или друг начин всички в тази трагична история?

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , ,
на горе