Как 100 клека дневно за един месец променят тялото – вижте снимки преди и след

Как 100 клека дневно за един месец променят тялото – вижте снимки преди и след
Добра форма

Как 100 клека дневно за един месец променят тялото – вижте снимки преди и след

Как 100 клека дневно за един месец променят тялото – вижте снимки преди и следКак 100 клека дневно за един месец променят тялото – вижте снимки преди и след

Снимката е предоставена от Юлия

Рускинята Юлия Симеонова  решава да проведе експеримент със себе си – да кляка по 100 пъти всеки ден в продължение на месец. Тя си води  личен дневник за всеки ден от своето предизвикателство. Публикуваме откъси от него.

 

„Търся лекота и радост във всичко. Независимо дали става въпрос за връзка с мъж, домакинство или самообслужване. Винаги избирам по-малко трънливи и по-кратки пътища за себе си. Междувременно винаги мечтая за идеалното! Къде можете да намерите средата? От опит ви споделям – тайната е да правите всичко редовно.

 

Преди няколко месеца, с надеждата да укрепя мускулите на тялото за възможно най-кратко време, си направих предизвикателство – един месец всеки ден да правя планк . В резултат на това промените във фигурата ми, укрепването на мускулите бяха видими.

 

Сега лятото упорито чука с гореща длан по прозорците ни, флиртува, кани ви да се разхождате в парка с мини пола или да блестите на плажа с разбиващо сърцето бикини!

 

Но преди месец се изправих пред предизвикателството, наречено „обличане на летни дрехи“. Всяка от нас вероятно неведнъж предпазливо се е обръщала с гръб към огледалото и, хапейки устни, се е опитвала критично да оцени дупето и краката си. „Нищо, ще добия малко тен и ще е по-добре …“ „Време е, ще остана на ябълки една седмица – и ще сваля няколко кг …“

 

Аз имах същите терзания преди месец. Определено осъзнах, че кожата с лек загар или отслабването едва ли ще повлияе на формата на дупето ми, ако мускулите са отпуснати. А именно те са тези, които дават хубавите извивки и добавят сексапил в образа на всяко момиче.

 

И така, реших, за първи път давам на тялото си ново предизвикателство – 100 клека на ден!

 

Ден 1. Ентусиазъм

Когато вземам решения, винаги съм ентусиазирана. Клякам 40 пъти, усещам как мускулите на краката ми започват да горят. На връщане от работа, между готвенето на котлети и простирането на прането, правя още две серии, по 30 пъти всеки. 100 пъти. Изпълнено!

 

Ден 2. Въпрос на технология

Клякам по „старомоден“ начин: краката са на ширината на раменете. Четох някъде, че е по-ефективно да клякате с раздалечени крака, сякаш седите на нисък стол. Клякам по-дълбоко, усещам как бедрата и дупето се стягат повече.

 

Ден 3. Това е скорост!

Струваше ми се, че трябва да започна да усещам приятната болка в мускулите от упражненията още сега. Все още нищо подобно. Правя 4 серии по 25 пъти. С времето, с почивки за релаксация, отне не повече от три минути. Моето време, обичам го!

 

Ден 7. Не прескачайте

След една седмица разбирам, че понякога дори няколко минути, особено сутрин, не са достатъчни за работа с пълна сила по време на 100 клякания. Ако ви е трудно да се настроите за тренировка у дома, ето моите трикове.

 

Клякам в асансьора (живея на 13-ия етаж, успявам да направя две серии от 20-25 клека).

 

Още 20 пъти клякам, например, при посещение на тоалетната по време на работа. Можете да правите 2 серии  на ден.Винаги можете да клякате, докато се разхождате с децата, в парка или на детската площадка.

 

Ден 10. Всичко е изчислено

Водя удобен дневник с бележки за броя на извършените клекове. Отметки за всеки ден – плюс нови червени точки в касичката на моето самочувствие.

 

Ден 15. Забрана…но не съвсем

В началото си забраних да гледам през рамо в огледалото до края на предизвикателството, опитвайки се да преценя шеметните резултати от упоритата ми работа. Но понеже нямах самозабрана да пипам с ръце, при натиск, приятели, става очевидно, че дупето е станало по-силно и бедрата са по-стегнати. Усещам разликата! Наистина ли ще работи?

 

Ден 25. Дисциплината е наред

Харесвам се! От една седмица правя всички 100 клякания сутрин преди закуска. Наистина отнема само няколко минути, така че няма извинения!

 

Ден 28. Квотата е надвишена!

Въвеждам  навика да правя и допълнителни клекове.

 

Ден 31. Обобщаване

Дъщеря ми прави контролни снимки. Тревожа се. За чистотата на експеримента облякох черно бельо, както на първите снимки, направени преди месец. Теглото ми е същото. Тази година още не съм правила слънчеви бани.

Примижавам, но гледам снимката.

 

Сн.2 – Снимка на Юлия в края на експеримента

 

Е? Какво да кажа? Струва ми се, че само за месец подобрих пропорциите на фигурата, задните части станаха заоблени, по-твърди и според мен трапчинките от целулит намаляха. И това отнема само 3-5 минути на ден с най-простите упражнения!“

 

Tagged , ,
на горе