Токсичната жена и токсичният мъж: Защо те никога не стават двойка, а тровят живота на другите

Токсичната жена и токсичния мъж
Любов и партньорство

Токсичната жена и токсичният мъж: Защо те никога не стават двойка, а тровят живота на другите

За щастието във връзките е изписано много. За нещастието се говори по-малко. Защото трябва да мислим позитивно.

Как да мислим обаче така, когато всичко сякаш нарочно се струпва върху главите ни – безпаричие, умора, изтощение, проблеми в работата и на всичко отгоре, когато човек се прибере у дома, там го чака поредното зло  – токсичната половинка, готова да „изсмуче“ и последната му капчица живец.

Токсичната жена – коя е тя?

Обикновено изглежда добре. Тя е взискателна, с високо самочувствие, често пъти недостатъчно добре покрито, но това не й пречи изобщо. Тя е горделива, капризна и най-вече вечно недоволна. Недоволна е предимно от себе си, но не го осъзнава. Затова търси вината в другите, например, в мъжа до себе си.

Токсичната жена е способна да отрови всеки един ден, да направи скандал от всяко дребно нещо, да се наложи на всяка цена. За нея е важно да знае, че държи нещата под контрол.

Мъжът до такава жена е плах и неуверен. Вечно е в очакване на следващия каприз и следващото обвинение. Без значение за какво, токсичната жена винаги е в състояние да намери за какво да бъде недоволна. Например, че мъжът не печели достатъчно добре, дори и ако той чинно задоволява всичките й капризи.

Може би мъжът до токсичната жена има хоби? Не, това не е добре. Той трябва да бъде абсолютно винаги на разположение, защото тя постоянно се нуждае от грижи.

Мъжът до токсичната жена не се усмихва често. Не се чувства герой. Няма право да мечтае. Единственото на което има право е да гледа половинката си в очите и да е готов да откликне на всяко нейно желание. За правенето на всичко останало, токсичната жена налага наказания.

Токсичният мъж – кой е той?

Той е абсолютният егоист, представен в най-чиста форма. Социалното му положение, възрастта и образованието му нямат никакво значение.

Той не се интересува от нищо друго, освен от себе си. Но не за да работи върху своето израстване. Всъщност, това изобщо не го интересува. За него е важно половинката да бъде на ниво, за да може да продължава да живее погълнат единствено от собствените си нужди и угаждайки само на себе си.

Токсичният мъж не се интересува как жената до него е прекарала деня си, какво мисли, за какво мечтае, дали има нужда от нещо. Тези неща не го интересуват. Защото не е „кошче за душевни отпадъци“.

Той не поема инициативи за нищо. Нито подкрепя инициативите на своята половинка. За него е важно да не му се нарушава спокойствието, да знае, че контролира всичко и че той е този, който взема решенията еднолично. Той не се допитва до своя партньор, защото е „мъж на място“ и никога не греши.

Могат ли токсичната жена и токсичният мъж да бъдат двойка?

Вероятно да, но съвсем за кратко. След това се разделят и започват да търсят своите „донори“. Защото тяхната токсичност не може да бъде поддържана без подходящата жертва.

Ако разпознавате някои от признаците на токсичната жена и токсичния мъж в човека до вас, помислете си – струва ли си да бъдете донор цял живот?!

Tagged , ,
на горе