Съвети от специалистите: Продуктите, които не трябва да нанасяте върху кожата

Съвети от специалистите: Продуктите, които не трябва да нанасяте върху кожата
Здраве и красота

Съвети от специалистите: Продуктите, които не трябва да нанасяте върху кожата

Ако имате проблеми с кожата, тогава незабавно прибягвате до дерматолог, който дава съвети и препоръки за грижа. Затова е важно какво казват експертите.

Всички сме свикнали с факта, че лицата на козметиците изглеждат безупречно. Професионалистите в своята област боравят с най-усъвършенстваните машини за красота от ново поколение и правят кожата на клиентите идеална.

Експертите знаят всичко за най-новите анти-ейдж техники, ефективни новости за красота, особено когато става дума за козметика или пък различни практики. Всеки специалист обаче има и „черен списък“ с продукти, които няма да намерите по рафтовете им.

Експертите единодушно отхвърлят продукти съдържат алкохол, оксибензон и парабени. Те  имат агресивен ефект върху кожата, като съставки могат да провокират алергична реакция под формата на обрив и дразнене, както и да изсушат силно епидермиса. Пластичните хирурзи и козменици използват почистваща пяна. Дамите с мазна кожа се препоръчва  гел, а за суха кожа – деликатно мляко. Според дерматолозите продуктите със съдържание на алкохол са абсолютно противопоказни. Те препоръчват лицето да се измива с вода, а след това да се прави мазаж с кубче лед.

Експертите не фаворизират и използването на сапуни, тъй като съдържат алкални и растителни мазнини, които изсушават и увреждат кожата. Дерматолозите не препоръчват употребата на тоник, тъй като често са безполезни, а и съдържат алкохол. Съветите са да ползвате отвари от градински чай или лайка, които успешно заместват тоника. Розовата вода също е препоръчване. Тези продукти имат благоприятен ефект върху кожата, като я тонизират и успокояват.

Забравете за скрабовете за лице. Специалистите са единодушни, че козметичните продукти с едри частици нарушават хидролипидната бариера на кожата. За да премахнете мъртвите клетки, използвате пилинг с гелообразна текстура, със съдържание на плодове или гликолова киселина, които имат по-нежен ексфолиращ ефект върху кожата.  Може да правите леки пилинги с естествени съставки, които се разтварят върху кожата, без да я нараняват, като нежно отстраняват ненужните частици.

Tagged , , ,
на горе