Споделено от мъж за жените: Пътят до щастливата връзка – стъпка по стъпка от първата среща

пътят до щастливата връзка
Любов и партньорство

Споделено от мъж за жените: Пътят до щастливата връзка – стъпка по стъпка от първата среща

Всяко момиче мечтае да привлече вниманието на мъжа, който харесва. И мечтае това да не е просто мимолетна история, а роман с красиво, романтично продължение. Психологът Марк Бартън ще ви разкаже подробно как трябва да се държите и да изглеждате на първата среща, за да не стане тя и последната.  

Познавате и мъжката психика?

На първата среща мъжете дори не мислят за някаква връзка, за тях е много по-важно да си прекарат хубаво нощта.

Затова, ето какви умения в общуването с мъжете трябва да притежавате, за да не се поддавате на техните трикове. Тоест, да не допускате в главата им да възникват мисли само за леглото, но и да провокирате желание за среща с вас отново и отново, изграждайки дългосрочни отношения, които не се основават само на страстта.

В подготовка за първата среща

И така, вие отивате на среща и, вече знаейки каквото трябва за мислите на мъжете, преценяте ходовете си внимателно. Отпуснете се, никой не може да ви принуди да правите креватни изпълнения на първата среща, зависи само от вас да решите дали искате или не.

Външен вид

Вашата визия не трябва да се различава драстично от тази, когато ви е видял за първи път. Разбира се, ако сте се срещнали във фитнеса или на плажа, не трябва да отивате по шорти или с бански. Старайте се да докарате женствен образ, който подчертава вашите достойнства, но по никакъв начин не ги и „навира в очите“.

Тоалет

Носенето на разголен тоалет на първа среща е глупаво, тъй като ще отвлече напълно вниманието на мъжа от вас и той само ще мисли как да ви вкара в леглото. Освен това, може и да започне да ревнува от другите мъже, които със сигурност ще ви зяпат.

Облечете красива рокля, чийто стил ви подхожда и в него се чувствате удобно. Той ще ви хареса естествена, такава, каквато сте.

Грим

Гримът ви не трябва да го плаши. Много жени грешат, когато смятат, че използването на много козметика привлича мъжете. Като мъж ще ви кажа – не! Напротив, действа като стимул. Мъжът в този момент си спомня, че когато сте се срещали, сте били различна, истинска и по-често твърде силният грим се възприема като опаковка на подарък. Искате ли да сте само това за него? Просто едно добре опаковано парче плът? Затова нека гримът ви да бъде невидим.

Закъснявайте умерено

Закъснявайте с 15-20 минути. Ако той трябва да дойде да ви вземе от вас, не заставайте на входа, нервничейки. Оставете го да почака малко. Но и все пак бъдете умерени. Например, закъснение от половин час или повече без основателна причина ще предизвика дразнене.

Разчупете ледовете

Бъдете приятелски настроени с него и не се опитвайте да играете ролята на сериозна дама, чието сърце трябва да бъде взето с битка. Ако сте се съгласили на среща, не крийте искреността и доброто си настроение. Опитайте се да не бъдете инициатор на разговори, а по-скоро да бъдете душевен спътник. Като начало можете да кажете, че ви харесва начина, по който шофира, че се чувствате спокойни и добре. Той ще е доволен, дори това да не е вярно и занапред ще заобикаля всяка дупка, страхувайки се да не развали впечатлението ви.

Дайте му привилегията да се покаже джентълмен

След като пристигнете в ресторанта, оставете го да се грижи за вас, не бързайте да излизате от колата. Оставете го да ви отвори вратата и да ви помогне. Можете да се пошегувате по тази тема и да попитате с усмивка: „При нас винаги ли ще бъде така?“ Това ще го отпусне малко и ще му даде увереност, тъй като той се притеснява не по-малко от вас, дори повече! Защо? Вие определяте по-нататъшния ход на вашата вечер. По всяко време можете просто да напуснете, без да посочвате причина. Повярвайте ми, това е, което той най-малко иска.

Как да се държите в ресторанта

И така, вие сте на масата, има свещи, музика, вино. Всичко е чудесно и предразполагащо емоционален разговор и признания. В моменти като този жените се „самоубиват“, говорейки за миналите си връзки.

Не е нужно да му казвате, че сте преминавали през раздяла и не сте могли да простите предателство или нещо друго, свързано с мъже от миналото ви. Ако в живота ви е имало грях, свързан с изневяра на вашия мъж, не бива да го споменавате, дори да сте имали основателни причини.

До вас е мъж, който сте харесали и се опитва да ви впечатли, отговорете му с естествено държание. Наблегнете на достойнствата му и говорете за вашите приоритети в живота. Мъжът идва при вас, за да сподели емоциите си, а комплиментите за него са не по-малко важни от вашите.

Накрая му благодаря му за вечерта. Празнувайте страхотния му вкус в избора на ресторант. Съсредоточете се върху неговия такт и учтивост.

Говорете за семейните ценности, присъщи на вас и вашите близки. Не за принципи, които подчертават глупостта, а за ценности. За стойността на връзката между мъжа и жената, за водещата роля на мъжа в живота на жената и така нататък. Бъдете женствени и загадъчни. В същото време не забравяйте, че речта ви не трябва да бъде като лекция или семинар. Представянето на информацията по закачлив начин, с лека изненада, наивност и искрена вяра в любовта е страхотно и ще го впечатли на момента.

Не говорете за проблеми и други негативни неща

Не говорете негативно и не споменавайте за проблеми. Вашите отрицателни твърдения за нещо или някой няма да направят особено приятно впечатление за вас. Повярвайте ми, мъжът си има достатъчно свои. Със сигурност с удоволствие би ви помогнал за всичко, но не и на първата среща.

Да платите ли сметката или не?

Ако мъжът поиска сметка, предложете му частично да я допълните. По този начин ще подчертаете своята независимост и последователност.

В последната част на вечерта

В последната част на вечерта мъжът може да ви предложи да отидете при него. Може да сложите точка или запетая. А къде да поставите запетаята, вие решавате сами. Но първо внимателно прочетете следното:

Представете си, че сте решили да отидете с него. Толкова сте очаровани, че напълно сте загубили главата си. Как виждате развоя?

Много просто – той е доволен от това развитие на събитията! Времето на вашето познанство обаче е тръгнало към обратно отброяване. Колкото по-близо сте до леглото му, толкова по-далеч са всичките ви мечти за щастлива връзка.

Но, да, в момента не ви пука за нищо. Нощта минава. Може би сте физически доволни, но в същото време обременени с главоболие и мисли – какво следва? Ами – нищо. Станахте лесна жертва и просто момиче, което задоволило нуждите му.

Може би, ще се срещнете отново, но повярвайте ми, вашите срещи ще бъдат напълно различни, повече няма да бъдете поканени в ресторант или театър. Ще получите единствено билет до леглото му, когато той поиска отново да се разтовари. Защо? Защото сте същите като всичките му предишни момичета.

Сега нека си представим, че поставяте запетая след думата „не“ и се прибирате вкъщи. Тогава цялото ви описано по-горе поведение ще бъде съвсем логично и обяснимо. Последиците ще са, че той ще остане заинтригуван и ще иска да бъде отново във вашата компания.

Вашата недостъпност ще събуди в него още по-голямо желание да ви постигне и той ще отпусне фантазията си.

Дори ако по някаква причина вие сами решите да не се срещате повече с него, ще останете в паметта му като стойностно момиче.

Ако той вече не ви се обади, ще се убедите в несериозността на намеренията му, като същевременно запазите достойнство и направите много полезни изводи.

Отказвайки на мъжа на интимност на първата среща, вие получавате много повече предимства, отколкото недостатъци.

Вашата мисия в живота

Разберете, че вашата мисия в живота е да бъдете щастливи майка и съпруга. Пропилявайки жизнеността си на случайни връзки, вие ще се  унищожите като човек, както духовно, така и физически. Поддържайки хладен разум и не се поддавайте на емоциите. Само така ще поставите основите на вашето бъдеще, в което хармонично ще се подредят събития, които ви осигуряват пълно щастие. Мъж, който иска да създаде семейство, ще оцени поведението ви и ако наистина е искрен, никога няма да се разделите.

Кога да си легнете с него?

Питате се на коя дата или на кой етап от връзката можете да си легнете с него? В моите обучения разказвам на момичетата за много важни етапи в развитието на отношенията, които помагат да се определи подходящият момент на интимност. Накратко, трябва да преминете през пет етапа: емоция, време, действие, доверие, обратна връзка.

Интимност на емоционалния етап е ненадеждна основа за изграждане на взаимоотношения. Направете пауза и оставете времевия етап да ви разкрие мъжа от различни ъгли, може би ще научите нещо ново. Малцина достигат до третия етап, но ако това се е случило с вас, това ще ви помогне да преминете към етапа на доверие и тогава всичко ще бъде наред. Защото от там до обратната връзка е само една малка крачка. С две думи, вие ще бъдете щастливи!

На този свят има милиони красиви момичета и мъже. Искрено ви пожелавам да срещнете любовта си и да поддържате връзката си чиста за години напред!

С уважение, Марк Бартън, автор и водещ на обучения по психология на отношенията между половете

Специално за приятелите на happywoman.bg –  коментар от психолога и психотерапевт Аксиния Цветанова:

Направи първо, второ или трето и всичко ще бъде наред. Мъжа трябва да прави това… жената онова…
Четете, изпълнявате и сте безкрайно щастлива.

Всички търсим рецепти и мъдрост наготово, за да спечелим, да не се разочароваме и да не боли, всичко да е гарантирано и успешно.
За съжаление и щастие, успешната връзка е много лично преживяване!

Перифразирам друг руски колега: “Ако вие сте къща, то имате двор, много и различни стаи-хол, кухня, спалня…имате мебели и аксесоари. Усеща се определена атмосфера и уют… Помнете, че “връзката” са просто тапетите в спалнята. А сега си задайте въпроса: защо съм се вторачил в тях?!”

Не връзките са смисъла на вашият живот, те са “тапетите в спалнята”. И да уютно и прекрасно е да имате връзка, но тя е допълнението, а не е основата на къщата.

Помнете, че насреща си имате друго човешко същество, личност и не е толкова просто- мъжете са такива, жените онакива… Всеки носи своята история и харесва и предпочита различни неща.

Игричките, номерата и битките водят просто до игрички, номера и битки.

Истинската връзка е любопитство и желание да опознаеш другия човек, желание да преминаваш през трудностите на живота с точно този човек, доверие да се отдалечиш или да се приближиш до него. И най- вече смелост! Смелост другият да докосва раните които носиш опитвайки се да те прегърне!

Съгласна съм с Марк Бартън за споделянето на първа среща за подробности от минали връзки. Да споделите нещо във времето да, но прекалените подробности от вашето минало може да докоснат страховете на другия човек и това на следващ етап да работи срещу връзката ви. Помнете, че смисълът на здравите връзки е да споделяте изобилието си и да градите бъдеще! Да създавате и да се вдъхновявате взаимно, да работите за своето лично развитие и да инвестирате във връзката. Защото красива и вдъхновяваща връзка могат да създадат само две отделни достатъчно зрели личности. А това си доста вътрешна работа и не може да се получи по чужда рецепта.

Несполучливите връзки са вашето богатство и личен опит. Бъдете смели и ги превръщате в мъдрост, а не в страхове от обвързване! Всичко в живота ни има своето място. И срещите за една вечер и дългогодишните връзки.

Смисълът е във вашият личен растеж! Смисълът е стабилната поддържана уютна къща, а не олющените тапети в спалнята.

Tagged , , , , , , , ,
на горе