Обичайте винаги и навсякъде или защо си струва да се влюбите

защо си струва да се влюбите
Любов и партньорство

Обичайте винаги и навсякъде или защо си струва да се влюбите

Любовта въздейства зашеметяващо, тя идва ненадейно и ни провокира да извършваме напълно безумни постъпки, понякога дори е в състояние напълно да ни преобрази.

Но това не е всичко. Има поне още сто причини, поради които си струва да се влюбите. 5 от тях ще разгледаме сега.

Любовта подобрява паметта

Да, влюбените понякога се държат глупаво, но е полезно да изпитате това чувство, макар и дори само защото то увеличава нивото на този хормон в организма, който значително подобрява паметта. Така че ако имате проблеми с паметта, спешно намерете някой, в когото да се влюбите.

Чудесна алтернатива на диетата

Влюбените могат лесно и бързо да загубят тези излишните си килограми, така че, в този смисъл, любовта е прекрасна алтернатива на стандартната диета. Любовта е своеобразен стрес за организма, което провокира загуба на излишните килограми и ограничава апетита. Всеки организъм е различен, разбира се, но не пречи да опитате.

Любовта подмладява

Хората, които се обичат, често изглеждат по-млади от своите връстници, които все още не са изпитвали това прекрасно чувство. Факт е, че когато човек се влюби, производството на окситоцин в тялото му се увеличава, което от своя страна стимулира производството на хормона, възпрепятстващ стареенето.

Любовта ни прави здрави

Хората, които са влюбени, по-рядко страдат от сърдечни заболявания. Освен това те не са толкова податливи на стрес, тоест по-лесно преодоляват стресови ситуации, отколкото тези, които не вярват в любовта и не са изпитвали това невероятно чувство.

Щастието е неизменен спътник на любовта

Ако вашето чувство е споделено, това е страхотно, защото влюбените хора имат повишено производство на ендорфини – хормоните на щастието. Обичате ли, няма как да се чувствате нещастни, а и всички пречки, изправили се напътя ви, преодолявате с по-голяма лекота. Така че обичайте и бъдете щастливи! Определено си струва.

По материали от чуждия печат

Tagged , , ,
на горе