Няколко сигурни признаци, че започвате да се влюбвате – научно доказани

признаци че започвате да се влюбвате
Любов и партньорство

Няколко сигурни признаци, че започвате да се влюбвате – научно доказани

Самите вие ​​може дори да не предполагате, че сте влюбени, но поведението ви със сигурност го издава. Нека да обърнем внимание на някои сигурни признаци, които са доказани научно.

Гледате го през цялото време

Когато се изкушавате постоянно да гледате определен мъж,  това е знак, че имате силен интерес към него. Известно е също, че двойките, които често се гледат в очите, обикновено са много по-близки, отколкото тези, които пренебрегват тези „романтични глупости“.

Държите се леко налудничево

Оказва се, че мозъкът на влюбения изглежда по същия начин като този на човек, който е взел наркотик. За всичко е виновен хормонът на щастието и удоволствието, допаминът, който е особено активен и в двата случая. Заради това му действие влюбените понякога се държат като луди.

През цялото време мислите за него

И в това можем спокойно да обвиним друг хормон на щастието, фенилетиламин, наричан още „наркотик на любовта“. Поради въздействието му върху мозъка не можете да си избиете човека от главата си, независимо как се опитвате. Между другото, същото това вещество се отделя и когато ядете любимия си шоколад и не може да се спрете само с едно парченце.

Напоследък сте стресирани

Влюбването отключва освобождаването на хормона на стреса кортизол, вещество, което ви кара да се тревожите. Понякога дори ви кара да усещате прилив на топли вълни. Ако имате тези симптоми, може би се дължат на факта, че започвате да се влюбвате.

Потите се повече от обикновено

Ако ви е лошо и се потите повече, отколкото е обичайно за вас, тогава или имате проблем със стомаха си, или сте се влюбили. Влюбването може да причини физически симптоми на стрес, включително гадене и повишено поотделяне. Проблемът ще се реши, когато влезете във връзка и сте заедно достатъчно дълго, за да се почувствате удобно и да започнете да се доверявате на любимия.

Tagged ,
на горе