Несъвместимост във връзката: 10 признака, че не сте един за друг

признаци че не сте един за друг
Любов и партньорство

Несъвместимост във връзката: 10 признака, че не сте един за друг

Когато започнете да се срещате с някого, първо изглежда, че сякаш сте намерили идеала си за мъж. Но с времето „пеперудите в стомаха“ отлитат и започвате да забелязвате в него неща, което всъщност не ви харесват, с което не сте съгласни да се примирите.

Може дори да сте се влюбили безумно в него, но ако сте несъвместими, връзката така или иначе няма да се получи. И ето признаците на несъвместимост, които не бива да се пренебрегват:

Имате различни виждания за управлението на финансите

Парите са важен фактор във връзката. Начинът, по който всеки от вас управлява финансите, пряко влияе върху съвместимостта. Ако единият от вас е склонен да харчи много, а другият – да спестява много, тогава сте несъвместими, защото трябва да поддържате съвместен бюджет, поне частично.

Имате различни идеи за почивка

Може би обичате да се отпуснете у дома на спокойствие, а той предпочита шумни партита с приятели или обратно. Ако предпочитанията ви не са еднакви, тогава ще прекарвате по-малко време заедно, освен ако не намерите компромис.

Различни житейски възгледи

Разбира се, не е нужно да се съгласявате помежду си за всичко. Но когато имате съвсем различни възгледи за живота, за какви отношения можем да говорим? Ако имате различни ценности, убеждения, дори политически убеждения, ще се контрирате безкрайно и няма да можете да изградите здрава връзка.

Имате различни интимни желания

Може би той иска страстни изпълнения всеки ден, а веднъж седмично е достатъчно за вас. И ако в началото някой от вас се опитал да пожертва желанията си, в крайна сметка, с времето, това ще доведе до недоволство или емоционално отхвърляне.

Показвате емоциите си по напълно различни начини

Просто можете постоянно да не се разбирате и да наранявате чувствата си просто защото изразявате емоциите си по различни начини. Ако не се настроите на вълната заедно, връзката няма да се получи.

Не знаете как да разрешавате конфликти

Няма как един проблем да бъде решен, ако не е обсъден. И когато някой от партньорите постоянно се затваря и напуска дискусията, е по-вероятно да се стигне до скандал, отколкото да се постигне компромис.

Нямате общи интереси

Ако не можете да прекарате времето си по начин, който интересува и двамата (освен в леглото), какво ще правите през целия си живот?

Виждате бъдещето си по различен начин

Къде искате да живеете? Искате ли деца? Сватба? Ако имате различни отговори на тези въпроси, никой дори не трябва да прави компромиси, защото това се отнася до живота ви и всеки трябва да живее по начина, по който иска.

Вие сте оптимист, а той песимист, или обратното

Ако чашата ви е винаги наполовина пълна, а неговата винаги празна, ще бъде трудно. Ще се дразните взаимно. Ще ви омръзне, че той постоянно хленчи и вижда всичко в негативна светлина, а него пък ще го дразни позитивното, което ще приема за леко отношение към живота.

Имате различно чувство за хумор

Можете ли да се смеете заедно? Ако не разбирате хумора на другия, безнадеждно е. Не можете да оцелеете във връзка без смях и забавление, така че имате нужда от същото чувство за хумор, каквото притежава и партньора ви!

Tagged , , , ,
на горе