Коледна украса за дома
Идеи за дома

Коледна украса за дома

Идеи за коледна украса

Превърнете дома си в приветливо и уютно място, където семейството и приятелите ще се събират през празничния период. Декорации ще ви помогнат не само да отпразнувате Коледа, но и да я превърнете в много специален момент от годината. И те не са предназначени само за хората, които се наслаждават на зимния сезон и празниците, тъй като някои от тях могат да се използват през цялата година!

Вече имате коледна украса, но ако искате да направите нещо ново тази година, има много добри идеи! Вземете чаши за вино, свещи, гирлянди и малки коледни топчета. Поставете ги на масата и запалете няколко свещи. Ще бъде лесно и евтино! Напълнете основата с бонбони, или просто ги използвайте като коледна украса на масата си.  

Празните стъклени бутилки, които можете да напълните с разноцветни лампички, които обикновено осветяват елхата, са чудесен начин. Боровите клонки и шишарките също изглеждат много красиво. Те носят уют и близост с природата и с празника. 

Коледната елха е едно от нещата, без които Коледа е невъзможна. Предлагаме ви да изберете изкуствена елха вместо естествена и да спестите отсичането на живо дърво. Малки или големи елхи, изборът е ваш.

Можете да използвате гирляндата от понсетия за украса на дърво, врата, прозорец, парапет или полица. Има и много други начини, по които можете да използвате този гирлянд. Можете също така да я окачите на вратата, през която да влизат или излизат гостите, или да я окачите на прозорец, който ще е видим за всички.

Коледните лампички са уникална украса, която ще направи вашата Коледа забележителна. Не е необходимо да са скъпи, за да изглеждат добре, но искате да сте сигурни, че са безопасни за околната среда. Светодиодните лампички са добър избор, защото са дълготрайни и по-екологични, така че са идеални за вашата елха!

Как да си направим коледна украса

  1. Можете да реупотребите капачки от бутилки и да направите снежен човек. Нарисувайте очите, устата, копчетата и дори малко коса на капачката. И го украсете с шал, копчета за обувки и прежда за коса. Толкова е забавно, че децата ви ще го харесат!
  2. Малката диско топка ще накара дървото ви да заблести и да засияе, ще бъде чудесен елемент от коледната декорация. Ако се чувствате наистина сръчни, можете да украсите диско топката с наниз от звънчета, които ще звънят, когато я разклатите. 
  3. Рамките са толкова цветни и могат да се комбинират по много различни начини, за да се създаде нова играчка, украса или елемент за дървото. А със златна панделка ще изглеждат толкова красиво. Това определено е една от най-добрите идеи, които съм виждала тази година!
  4. Нарисувайте с молив формата на снежинка върху лист хартия. Изрежете снежинките и използвайте различни цветни химикалки, за да създадете шарки върху тях.
  5. Изработването на текстилно покритие за облегалките на столовете е съвсем прост проект, с който можете да направите столовете си цветни за празниците. Текстилните покрития не са скъпи и могат да бъдат направени за няколко часа. Ще ви трябват някои основни умения за шиене, за да ги сглобите, но това не би трябвало да е трудно.
  6. Можете да използвате почти всичко, което може да се оформи като триъгълник, квадрат, правоъгълник, кръг или овал. Поиграйте си с някои идеи и намерете забавни форми, от които да направите фигурки за коледна елха. Поставете ги на елхата, след като мислите, че са готови.
  7. Направете коледна постройка от книги, изключително елементарна и много оригинална. Това е идеалният начин да използвате цветните детски книги, които сте свършили да четете. Започнете, като опразните рафта си с книги и поставите всички книги в ред на пода. Изберете по една книга за всяко клонче, като най-широката или най-високата книга е на върха, а всяка следваща по-малка книга почива върху нея.
  8. Подредете и залепете пластмасови чаши във висока, кръгла форма на снежен човек. Добавете оранжев нос от моркови в предната част, за да придадете зимен вид. Децата ще се радват да ги направят и след това да си играят с тях!
  9. Направете си презепе. Какво е това ли? Това е сценката на Рождество, когато бебето Иисус се ражда в яслата. Има много оригинални начини, така че можете да се вдъхновите да подредите декор с тази сценка.

Коледна украса в детска стая

Бялото и червеното са цветовете на Коледа. Използвайте ги като идеи за декорация на детската стая за Коледа. Например можете да използвате тези цветове в комбинация със златни гирлянди, сребро или и двете, за да доукрасите детските стаи.

Използвайте ги като идеи за декорация: одеяла и покривки за легла, масички, завеси с коледен акцент, украса на шкафове, гардероби, бюра и др. Можете да украсите детската стая така, че да се почувствате като Коледа. Възможно е да създадете атмосфера на веселие и празник с помощта на лампички и украса. 

Уверете се, че когато поставяте лампички, те са на място, където децата не могат да ги достигнат и счупят. Най-добрите места за коледни лампички са високо около прозорците. Можете да развълнуваме децата, като украсите коледната елха с техните любими играчки, украшения и други сувенири от предишни празници. В края на краищата, това е тяхната елха. Уверете се, че сте се сдобили с подходящите лампички и украшения, за да направите това незабравимо преживяване за всички.

коледна елха

Проектирането и разработването на зимна страна на чудесата в детската стая е чудесен начин да подобрите коледните им преживявания. Освен това ще им даде нещо, което да очакват с нетърпение, за да се събуждат всяка сутрин в трънещо очакване.

Декорирането с бели снежинки е красив начин да добавите зимна магия и усещане за празничност. Деликатното струпване на тези снежинки създава причудлива сцена, която ще накара дома ви да се почувства възхитително празничен.

Панделката е малка, блестяща декорация, която може да украси всяка врата. Освен това е евтин начин да украсите вратата, без да нарушите бюджета. Блестящите панделки могат да се намерят в почти всеки магазин и лесно се прикрепят за бърз, празничен вид.

Какво можете да направите, когато няма сняг? Постройте снежен човек с тези лесни инструкции. Изберете подходящи кутии, увийте ги в бяла хартия. Поставете необходимите елементи, за да оформите своя снежен човек – шапка, шал, очи, копчета, нос и уста.

Коледна украса на открито

Украсете външната врата или балкона на дома си със зелени елхови клонки. Можете да си направите коледен венец или да си купите готов, но начупете няколко елхови клонки, поставете ги в малка кошничка и я закачете на вратата. Можете да украсите клоните с лампички, памучни топчета, изрязани от хартия снежинки, поръсени с брокат.

Балконът е чудесно място за поставяне на декорация на открито. Можете да окачите старите детски кънки, също напълнени с украсени елхови клонки, а ако нямате нито кънки, нито кошница, една хубава червена саксия ще свърши чудесна работа. Там може да сложите венец, светещи лампички и надписи с пожелания.

коледна украса на балкон

Декорирането на прозорците винаги е забавен начин да покажете своята креативност. Това е и отличен начин да украсите дома си за празниците. Има много неща, които можете да направите, за да изглеждат прозорците ви празнично и привлекателно. Някои от тях са декоративни завеси, коледни гирлянди, коледни венци и чорапи.

Можете да направите снежен човек от подръчни материали. Онлайн можете да видите не една или две идеи как да си направите изкуствен снежен човек, но не от сняг. Като изработвате декорации у дома с материали, които имате на разположение, можете да намалите разходите за продукти. Освен това ще бъдете удовлетворени от факта, че всяка украса е уникална.

Декорация на коледна елха

Коледните елхи са неразделна част от коледните празници. Въпреки популярността им, много хора не знаят, че първоначалната традиция е била да се внасят вечнозелени клонки в къщата и да се поставят до огнището. Смятало се е, че те символизират дървото на живота в разгара на зимата. Макар да не е ясно кога хората са започнали да украсяват дърветата със светлини или кога са започнали да окачват украшения

Украсяването на коледната елха е традиция с корени далеч назад. В древни времена хората украсявали домовете си с вечнозелени клонки и имел, за да прогонят злите духове. Понсетията, която поставяме на върха на елхата, е символ на Витлеемската звезда, която в деня на раждането на Исус е показала пътя на трите мъдреци.

Всички искаме да украсим перфектната коледна елха с красиви топки, орнаменти и лампички, перфектно съчетани в празнична, но стилна схема. В действителност обаче е по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Ето защо ако не можете да се справите сами разгледайте онлайн предложения. 

Вариант е да направите изкуствена елха, тези дръвчета са проектирани да издържат на трудностите на сезона и се предлагат в широка гама от стилове и размери, за да допълнят всеки интериор. Ще можете да съхранявате изкуственото си дърво на сухо място и да го използвате отново година след година за още много празнични тържества. Те също може да се украсяват.

Професионално изглеждащата коледна елха има вид, който свързва всички украси в едно. Решението, взето преди да изберете украсата, задава тон на материалите и ви дава ясна представа как да украсите елхата. 

При готова декорация и наредени лампички, единственото, което трябва да направите, е да прикрепите светлините и да ги включите.  Изборът на акценти в оформянето на декорацията, които съответстват на темата, ви помага да постигнете единен дизайн. Независимо дали става въпрос за висящи украшения или панделки, изберете елементи, които допълват цялостния вид на вашето дърво. Много комплекти за коледна украса включват различни форми, размери и дизайни.

Добавете движение и визуална привлекателност към коледната си елха, като комбинирате три орнамента с различни размери. Окачете едни и същи орнаменти или изберете контрастни за повече драматизъм. Съчетаването на голяма топка с две по-малки топки ще осигури по-голям контраст и ще създаде по-пълен вид.  

Важно е да имате предвид, че размерът на елхата ще определи колко орнамента можете да поставите на нея и какви дължини на панделките и другите елементи ще са ви необходими, за да постигнете желания ефект.

За да завършите външния вид на коледната елха, трябва да изберете звезда, която най-добре отговаря на темата и пропорциите на елхата. Да, има много модели, от които да избирате, но не всички са подходящи за всеки случай. Когато правите избора си, трябва да се съобразявате с размера, цвета, формата и материала, защото това е завършващият щрих, който придава красивия вид на елхата.

Коледна декорация на маса

Декорациите за маса са не само чудесен начин да се подчертае красотата на празника, но и мярка за стила, който имате по време на Коледата. Това е особено важно за тези, които не отговарят за приготвянето и сервирането на храната. Гостите също ще са впечатление.

Свещите са класическа коледна украса. Най-добрият начин да ги украсите е да използвате различни размери, форми и цветове. Например, можете да използвате стълбовидни свещи на различна височина, вотивни или чаени свещи в различни съдове или конусовидни свещи в декоративни поставки.

Най-добрата украса за масата за хранене е саксия с малко дръвче. Тя ще внесе атмосферата на зимните празници в дома ви. Добре изработено изкуствено дърво с цветни украси, подаръци и светлини също би могло да работи добре.

Коледната вечеря и обяд са едни от най-важните събирания през годината. Това е много специално събиране със семейството и близките и изисква специална подредба на масата. Има много начини, по които можете да украсите коледната трапеза. Можете да избирате от стотици варианти на аранжировки, цветови теми и прибори за хранене. Изберете красиви чинии с коледни мотиви. Поставете подходяща покривка и салфетки, и действайте според традицията.

Коледна декорация от шишарки

В края на краищата не е задължително коледната украса да е скъпа или сложна. Можете да създадете красив дом за празниците, без да надхвърляте бюджета си. Всичко, от което се нуждаете, е малко креативност и много любов, за да накарате дома си да заприлича на зимна страна на чудесата. Добре известно е, че шишарките са една от най-разпространените естествени декорации, използвани по време на зимните празници. 

Хубавото на това, че живеем в умерен климат, е, че можем да ги намерим почти навсякъде, просто трябва да се разходим в градината или в гората и да съберем раница с тях. В днешно време има толкова много креативни идеи за декорация, с които да се похвалите, шишарките са една от тях. 

Всеки има време или желание да изработи нещо. Можете да развиете собствените си артистични умения, като използвате предмети от бита. Панделките са идеални материали за изработване на цветя, а като се комбинират с шишарки, става още по-красиви.

За да боядисате шишарките, ще ви е необходима златна или сребърна боя със спрей. Боядисаните шишарки и коледни топки, завързани с панделка и поставени във ваза, са красива украса за масичката за кафе или за шкафа в хола. Можете да използвате позлатените шишарки и като играчки за коледната елха, като завържете панделки, за да ги закачите на елхата.

Боровите шишарки лесно могат да се превърнат в миниатюрни коледни елхи, ако на тях „закачите“ малки цветни връвчета от прежда, плат, памук или мъниста (разбира се, ще трябва да ги залепите, за да не паднат). Тези композиции са чудесна украса за празничната ви трапеза и много интересен коледен сувенир.

Плетена кошница, напълнена догоре с шишарки, изглежда много ефектно, а ако поставите вътре коледни лампички, тя ще стане наистина приказна. Всичко, от което се нуждаете, е плетена кошница и шишарки. Можете да добавите и други декорации като гирлянди и панделки.

Tagged , , ,
на горе