Кармичната връзка: Какво да правим и как да излезем от нея, за да се радваме на хармония и любов

кармична връзка
Любов и партньорство

Кармичната връзка: Какво да правим и как да излезем от нея, за да се радваме на хармония и любов

Чувствали ли сте някога силно, неразбираемо, „ирационално“ влечение към непознат? Усещането, че го познавате отдавна или че определено трябва да го опознаете, да чувате гласа му, да бъдете с него?

И такова запознанство бързо да се превърне бързо в нещо по-сериозно? Да сте напълно погълнати от мисли за този човек … Сякаш нещо ви „води“ и не можете да устоите …

Вие мислите само за него и всички други неща са загубили смисъла си?

 Ако това ви се е случило, значи сте изпаднали в кармична връзка – срещнали сте своя кармичен партньор.

Какво представлява кармичната връзка?

Кармичната връзка е като пълно изгаряне. Но може да има И леко „изтръпване“ в болните ви места – нещо, което не приемате у този човек, но в крайна сметка сте принудени да приемете.

Защото, именно заради това го срещате отново и отново, от живот на живот. И след като сте се срещнали, практически нямате шанс да избягате. Нещата се случват независимо дали ги искате или не. Именно тази „предопределеност“ е нещото, което може буквално да ви побърка.

Признаци, че сте в кармична връзка

Трудно ви е с този човек, но вие сте привлечени от него, без него сте още по-зле

Разбирате , че това не е вашият човек, но не можете да си тръгнете, защото нещо ви държи близо до него

Силна необяснима „ирационална“ жажда за този човек, вие постоянно мислите за него

Винаги има някаква силна емоция (или няколко емоции), които се събуждат във вас под въздействието на този човек

С други думи, имате силни емоции към този човек, но не винаги те са радостни. А не можете нито да го приемете, нито да го пуснете. Защото нерешен проблем в миналото  ви държи в близост до него.

На енергийно ниво това изглежда като етерни нишки, простиращи се от вас към него и от него до вас.

Те могат да бъдат скъсани само чрез премахването на причинно-следствените връзки във вашата връзка. Тоест да разберете какво се е случило в общото ви минало, да извлечете поука от това, да приемете и да благодарите.

Да благодарите – това е много важно, независимо какво се е случило.

Защо кармичните срещи са неизбежни

Кармичните срещи се случват доста често – почти всеки човек среща поне един кармичен партньор и най-често няколко кармични партньори през целия си живот.

Защо точно в определен период от живота ви?

Защото е дошло времето за разрешаване на някакъв проблем.

Кармичните връзки са свързани с факта, че вече сте се срещали с този човек в миналия живот. Затова той ви се струва толкова скъп.

Но миналият  опит не е бил предаден от вас с любов и приемане, с благодарност.  Имало е силни негативни емоции поради някакви причини, които са се „впили“ във фините ви тела и вие ги носите със себе си от въплъщение до въплъщение.

Само вие САМИ можете да премахнете кармичната връзка с този човек

 

Можете да развържете кармичния възел чрез спомена за минал живот – съвместното въплъщение с този човек. Животът, в който сте имали кармична връзка с този човек.

„Кармичен“ означава „причинно-следствен“ – след като е настъпило определено действие (причина), се е появил определен ефект. Нещо се е случило и вие не сте го приели, протестирали сте, борили сте се с него и поуката често е просто да приемете и да благодарите. Да благодарите за урока, за натрупания опит.

Няма нищо „лошо“ или „добро“ – всичко се случва по някаква причина

Да, нещата се случват по някаква причина и за нещо.

По някаква причина е било необходимо да се съберете отново, днес, в този живот.

Затова го приемете, не се доверявайте на егото, което ви казва да се отнесете с пренебрежение към този факт. Ако не проумеете това ще преживявате същото отново и отново.

Разберете – кармичният партньор е вашият най-добър лекар за тази ваша душевна рана.

И той знае как точно да ви накара да му обърнете внимание. В края на краищата не се срещате с него за първи път и той има точно обратния емоционален „заряд“, така че ви подхожда по най-добрия начин.

Признаци на кармичната развръзка

Когато дойде развръзката, тогава ще усетите голямо облекчение не само в душата си, но и в тялото си.

Нещо като „като камък падна от плещите ми“. И тогава, когато мислите за този човек, нищо вече няма да реагира във вас – няма да има емоции, протести, борба срещу чувствата към нещо, а само спокойна радост и благодарност. И ще можете да общувате с него по нормален начин, както ако е бил някой напълно непознат за вас човек.

Вече ще можете да мислите рационално и нищо няма да ви „дърпа“ срещу волята ви. Единственото, което ще изпитвате към него, е чувството на благодарност. Благодарност и може би любов, но нищо повече от това.

И ако се окаже, че освен кармична вратовръзка, нищо не ви е свързало с него, тогава вече няма нужда да се срещате с него по-нататък, в бъдещите си животи.

Защото вече сте успели да приемете това, което не сте приемали преди, влюбили се в това, което не можете да обичате. Но ако любовта все още се е запазила между вас, тогава връзката ви може само да се подобри.

Когато премахнете емоционалния си заряд върху този човек, вече няма да реагирате така силно емоционално на него.  Той ще може да напусне живота ви. Или връзката ви да се промени напълно и да премине на ново ниво.

Ще сте му благодарили за урока и ще можете да общувате с него на ново ниво. Без да реагирате толкова болезнено, както преди.

Признаци:

Готови сте да го чуете и разберете, да приемете неговата гледна точка.

Получавате силен тласък за нов етап във връзката ви.

Вашите отношения ще се променят към по-добро.

Какво да направим за да излезем от кармичната връзка?

Изходът е само един – да разберете какво представлява този урок, да разберете на какво ви учи и да го приемете. И да благодарите.

Когато сте разбрали урока, ще изкорените причината, която съживява този емоционален заряд (а с него и обичайния сценарий).

В този момент емоцията ще изчезне, болката ще отшуми и отново ще можете да контролирате ситуацията.

Но докато емоцията е налице, вие нямате избор, трябва да останете с нея. Кармичният възел се задържа в енергията и в подсъзнанието – на нивото на вашите вярвания и заключения, които сте направили в миналия си живот.

Два начина за премахване на кармичната вратовръзка

Метод 1 – чрез спомен от миналия живот

Най-лесният начин да разберете какъв съвместен урок имате, е да се пренесете за миг в миналия си живот –  вашето съвместно въплъщение / въплъщения, откъдето всичко е започнало.

Метод 2 – наблюдение на вашите вътрешни реакции към този човек

Но ако не искате да си спомняте миналия си живот, тогава има друг начин, по-бавен, но поне нещо е по-добро от нищо.

Той се състои в изучаване на вашите емоции, мисли и вътрешното състояние, което този човек предизвиква във вас – когато общувате с него или мислите за него.

Спомнете какво предизвиква у вас емоционална реакция –  думите, жестовете или поведението му?

И каква е тази реакция. Какво не приемате в него? Какво бихте искали да промените в него? За какво можете да му благодарите?

Случвало ли ви се е нещо подобно и преди? Може би някой друг вече е предизвикал подобни емоции у вас? Какво е това събитие? Спомнете си детството си – имало ли е нещо подобно, нещо подобно случвало ли се е вече с вас като дете

Ключовият момент е как се научите да го приемате. И как да се научите да благодарите на този човек.

Защо е важно да премахнете кармичната връзка?

Независимо кой метод ще изберете, все пак трябва да работите върху емоционалната привързаност.

И тъй като първи сте забелязали този проблем във връзката, значи вие сте този, който може да го реши.

Мислете за това като за проблем, който трябва да разрешите и нищо повече.

Решете го за себе си, а не за него. За да премахнете емоционалния си заряд по отношение на този човек и вече да не се срещате с него в бъдещите си прераждания. И накрая да почувствате спокойна, радостна любов към него.

Това се решава чрез работа върху себе си – недоволства, претенции, преодолейте ги.

В процеса на освобождаването си от тях ще разберете на какво точно сте реагирали и защо този партньор е дошъл да ви помогне да се излекувате точно в този момент от живота ви.

В мига, в който му кажете „благодаря“ и наистина изпитвате благодарност, ще настъпи повторна реализация и всичко ще се промени във връзката ви – и двамата ще се освободите напълно и ще започнете наново, този път с всички шансове да бъдете щастливи заедно.

Превод и редакция: Лора Костова

Tagged , , , , , , , , ,
на горе