Как и защо възникват кармичните връзки и могат ли да бъдат прекъснати

кармични връзки
Любов и партньорство

Как и защо възникват кармичните връзки и могат ли да бъдат прекъснати

Съществува едно мъдро твърдение, че нищо не е случайно в човешкия живот. И срещите, и разделете не се случват просто ей така. Според езотериката, всичко, което става с хората, се определя от тяхната карма. Така наречените кармични отношения между мъж и жена са доста често срещано явление. Те са склонни да продължат много животи.

Основното им значение е човек да научи някакъв важен кармичен урок, необходим за подобряване на душата му, както и да се научи да поставя любовта над предимствата и удоволствията.

Как и защо възникват кармичните връзки?

Кармата е законът за връзката между причина и следствие, предполагащ възмездие както за добри, така и за зли дела. Кармична връзка възниква, когато срещата на двама души оказва значително влияние върху тяхната съдба, характер, мироглед. В такива случаи между мъж и жена се образуват невидими енергийни нишки, които дори след смъртта не се прекъсват и преминават в следващия живот.

Съществуват два вида кармични връзки

Положителни

Те са обвързани, ако мъж и жена в минали животи не само са се подкрепяли в трудни ситуации, но и са си помагали да станат по-добри, по-мъдри, по-съвършени. В резултат на това в това превъплъщение те ще имат всички предпоставки за добри, силни взаимоотношения, изпълнени с взаимно уважение и любов. Връзката, която е възникнала между тях, ще допринесе за по-нататъшното подобряване на душите им. Тя ще бъде кармична награда и за двамата.

Отрицателни

Ако мъж и жена са си донесли много зло в минали животи или някой от партньорите е допринесъл за моралната и духовна деградация на другия, в следващите инкарнации съдбата ги събира отново, така че чрез страданието те да изкупят своите кармични грехове и да се „поправят“ един друг. По правило такава връзка може да бъде много трудна и болезнена и за двамата партньори.

Няма напълно лоши и перфектни хора

Същото може да се каже и за връзките. Следователно, във всяка кармична връзка, като правило, присъстват както положителни, така и отрицателни неща. Тоест двама души могат искрено да се обичат и да си пожелават добро, но в същото време в отношенията им постоянно да възникват различни видове проблеми. И какво точно се оказва в повече – отрицателното или положителното – зависи изцяло от кармата, която са натрупали.

Хората, които са събрани от Съдбата, в повечето случаи имат подобни кармични програми и почти същото ниво на духовно развитие. Душите им имат много подобни вибрации – иначе не биха били заедно.

Как да разпознаем кармичната връзка?

Би било погрешно да мислим, че всички любовни връзки са кармични, предварително определени „отгоре“. Много често хората се срещат, влюбват се, но след това бързо се охлаждат един към друг и се разделят, без никакви взаимни претенции и съжаления. Подобни мимолетни романи не оставят следа в сърцето на човека и почти не засягат неговата карма.

Истинската кармична връзка между мъж и жена е изключително рядка. Най-често това трае много години или дори цял живот. Не е лесно да я разбиеш, тъй като привлича подобно на луд водовъртеж.

Основните признаци на кармичната връзка

Необяснимо и непреодолимо желание

Много често любовта от пръв поглед възниква между хора, които са свързани с невидими кармични нишки. Те буквално стават обсебени един от друг. За да бъдат заедно, разрушават всички бариери, нарушават принципите и законите, установени в обществото. И това се случва независимо от техния мироглед, възпитание и поглед към живота. Защото подсъзнателното взаимно привличане поради кармични причини се оказва по-силно от всякакви аргументи на разума.

Невъзможност двойката да се раздели

В този вариант хората се събират и поддържат от житейските обстоятелства. Случва се и двама души да искат да се разделят, но не могат да го направят по определени причини. Такава причина могат да бъдат общи деца, апартамент, който не може да бъде заменен, финансовата зависимост на един от партньорите и т.н. Това обикновено се случва, когато мъж и жена трябва да си преподават важен и доста труден кармичен урок. Дори и душите им да не искат да работят и да се усъвършенстват доброволно, общата карма ги принуждава и задължава.

Трудни, нездравословни връзки

Често се случва мъж и жена да си изневеряват, да се обиждат, дори да се бият, но не могат да се разделят. Заедно са заради взаимна страст или житейски обстоятелства. Това предполага, че в подсъзнанието им се е натрупало много агресия. Такава връзка, изпълнена със страдания и конфликти, пречиства душите и на двамата.

Важно

Не винаги силната страст и любовното страдание говорят за кармична връзка. Например едностранчивата несподелена любов, която продължава с години, но не е придружена от връзка, е ясно доказателство за наличието на сериозни психологически и енергийни проблеми у този, който изпитва подобни чувства.

Човек, който по карма е затворил нормални отношения с противоположния пол, може несподелено да се влюби във всеки, дори в известен актьор. Но кармичната връзка няма нищо общо, тъй като предполага съществуването на връзка между двама души.

Кой път да поемете?

Не всеки може да издържи на интензивността на страстите, които съпътстват проблемна връзка с любим човек.

Може ли да се прекъсне кармичната връзка и как да стане това?

Теоретично е напълно възможно да се направи това. Но проблемът е, че не можете да избягате от кармата – тя трябва да бъде отработена. В противен случай, прекъсвайки неуспешните връзки, можете да влезете в същото безумие за втори и трети път.

Има моменти, когато кармичният урок е да се научим да преодоляваме психологическата зависимост от хората и да прекъсваме разрушителните връзки, които носят само негативни емоции.

Но дори и да се разделите с партньора, трябва да го направите с любов и прошка в душата си, а не с омраза и негодувание.

В противен случай кармичната връзка няма да бъде прекъсната и в следващия живот ще трябва отново да преминете през всички кръгове на ада.

И все пак, ако в една връзка има любов, препоръчително е да се опитате да ги запазите и да ги изчистите от негативизма.

Защото чувството на любов не възниква просто от нищото – много често това е знак за силна кармична връзка, която съществува между мъж и жена.

И когато човек отказва да обича, само за да избегне душевни страдания, той не отработва кармата, а просто отлага момента на кармичното изчистване.

Ето няколко съвета как да се оправи проблемната връзка

Работете върху характера си, укрепвайте любовта в душата си, избавете се от негативните емоции. Ако душата ви се очисти от подсъзнателен негативизъм, тогава любовната карма ще се подобри.

В отношенията с партньора избягвайте двете крайности: безпрекословно подчинение и агресия. Любимият човек трябва да бъде поставен на място, когато ви обиди. Но това трябва да се прави с любов, а не с омраза.

Не драматизирайте и не преувеличавайте проблемите, които възникват в любовта. Приемете, че няма перфектни хора и връзки. Периодичните кавги с партньора не са причина за прекъсване на връзката. Така че, освен ако не предпочитате да живеете сами, научете се да търпите недостатъците на другите.

Но понякога се случва, че не е възможно да се поддържа връзка с любим човек дори с цялото желание и усилия. В такива случаи трябва да можете да се примирите със ситуацията, да я приемете, както е дадено „отгоре“.

Вътрешното смирение лекува добре душата. Пускайки неуспешната любов, можете да се надявате, че следващия път ще имате по-голям късмет.

Какъв ще бъде краят?

Дори и най-трудната карма може да бъде подобрена, ако се научите да поддържате любов в душата си, независимо от обстоятелствата.

Как да разберем, че кармичните взаимоотношения са отработени?

В този случай събитията могат да се развият в две посоки:

Любимият човек постепенно започва да се отнася към вас по-добре. Любовта между вас пламва с нова сила. И всичко започва отначало. Подобно развитие на събитията е възможно в случаите, когато отношенията ви се изграждат не само върху негативна, но и върху положителна карма.

Партньорът ви изведнъж напълно губи интерес към вас и вие се разделяте с него лесно, без да страдате, по взаимно съгласие. Това може да се случи, ако сте привлечени един от друг единствено за отработване на негативната си карма.

Но най-важното е, че започвате да възприемате партньора и отношенията си с него по различен начин.

Вече не сте ядосани или обидени от него, изпитвате топлина и благодарност за всичко добро, както и за натрупания опит.

Ако всички негативни емоции са изчезнали от душата ви и останат само положителни, значи сте на прав път.

Tagged , , , , , , , , ,
на горе