Как да спрете да привличате недостойни мъже
Любов и партньорство

Как да спрете да привличате недостойни мъже в живота си

Би било хубаво, ако токсичните мъже имат специални обозначения. Но, за съжаление, нямат и ние самите трябва да се научим да ги разпознаваме и избягваме в полза на нашето емоционално и физическо здраве. Как да стане това? Какво ще ви помогне да привличате такива недостойни хора по-рядко.

Бъдете твърди в моралните си принципи

Токсичните мъже са експерти, които ви карат да компрометирате стандартите си. Те ще продължат да ви натискат да прекрачвате вашите граници и да проверяват колко сте готови да изтърпите. Най-добрият начин е да установите ясни граници и табута. И щом той ги прекрачи, тогава веднага му кажете и си ходи. Без изключения.

Спрете да се унижавате

Повечето хора приемат любовта, която считат за достойна, което означава, че привличат онези мъже, които отразяват тяхното самочувствие. Така че токсичните мъже се нахвърлят на жени, които считат за лесна плячка. Ако се смятате за недостойна за някой стойностен човек, то и другите го усещат. Повишете самочувствието си. Бъдете по-убедителни. Дръжте се достойно и токсичните мъже дори няма да се приближат до вас.

Не бъдете мили с всички

Тогава токсичните мъже ще бъдат привлечени от вас. Те ще искат да се възползват от вашата доброта. Затова трябва да се научите понякога да преставате да разбирате за всеки мъж. Ако той ви ухажва, след това ви игнорира и след това се появява отново, сякаш нищо не се е случило, разкарайте го.

Не се оправдавайте за лошо поведение, когато няма защо

Токсичните мъже обичат да се правят на жертва. Те никога не са виновни, те обвиняват миналото си, другите хора за всичко. Но нищо от това не може да оправдае малтретирането му. Изисквайте уважение, любов и грижи и не се задоволявайте с по-малко.

Бъдете собствен източник на вашето щастие

Не бъдете жената, която полага всички надежди, мечти и щастие върху връзката. Никой не може да ви направи истински щастливи, докато сами не се научите да бъдете такива. Ако вашето щастие зависи само от това дали някой ви обича, тогава токсичният мъж веднага ще се възползва от него.

Не се опитвайте да спасите мъжа

Вие не сте лечебно заведение за лоши мъже. Токсичните индивиди са привлечени от безкористни спасители. Харесват жените, които ще дадат всичко от себе си, а самите те не искат да направят нищо. Но те са възрастни мъже и трябва да се справят със собствените си проблеми.

Винаги поставяйте себе си на първо място

Всички токсични мъже мислят само за себе си. Много от тях са егоистични нарцисисти, които се нуждаят от жени, които лесно се поддават. Тези жени са свикнали да правят всичко за другите. Но не си заслужава. Поставете себе си на първо място, съсредоточете се върху вашите нужди и токсичният мъж няма да може да го понесе. Той се нуждае от такава жена, която лесно може да бъде манипулирана.

Tagged , , ,
на горе