Как да променим външния вид със силата на мисълта

да променим външния вид
Психология

Как да променим външния вид със силата на мисълта

Знае се – отрицателните мисли влияят негативно на външния вид и качеството на живот на човек. Хората влагат много енергия и пари в своето здраве и красота. Но нито един от кремовете и лифтинг процедурите няма да даде желания ефект, ако душата е неспокойна.

Какво се случва с красотата ни, когато мислим отрицателно

От негативните мисли цветът на кожата се влошава, появяват се бръчки, прегърбване и дори лоши навици. Всичко това оформя нашето отношение и начина, по който другите ни възприемат.

Доволният, щастлив човек винаги привлича вниманието. А песимистите, които са уверени в безнадеждността на бъдещето – отблъскват.

И така, нека да разгледаме няколко мисли, които често възникват в главите на хората и които трябва да бъдат прогонени възможно най-далеч, защото са много вредни.

„Уморен съм“

Непрекъснато да мислите за липса на сън, да се самосъжалявате и да се оплаквате е лошо решение. Киселото лице не е красиво.

Какво да направите?

Грижете се за себе си, пуснете си любима песен и изпийте чаша тонизираща натурална напитка. Бръчките на челото ще се изгладят, очите ще заблестят и никой няма да предположи, че сте спали само няколко часа. Но няма да издържите дълго, затова коригирайте графика си: опитайте се да си легнете преди полунощ, започнете да спортувате, ходете повече пеша и стресът ще изчезне.

„Природата ме е лишила от красота“

Като правило такива мисли се срещат сред дамите. Рядко някоя жена е сто процента доволна от външния си вид. Друго нещо е как да се отнасяме към това.

Какво да направите?

Помислете за вашите заслуги. Наблегнете на тънката си талия, разкрийте грациозните си глезени. Външният вид е резултат от вашите действия и можете да го промените към по-добро, ако просто го пожелаете.

 „Младостта си отива“

Колкото повече се фокусирате върху възрастта си, толкова повече това се отразява на външния ви вид: неуверена походка, увиснали рамене, уморен поглед.

Какво да правите?

Живейте тук и сега, запазете усещането за младост в душата. Това ще изпълни очите ви с блясък и ще придаде лекота на движенията. Прочетете вдъхновяващи истории от хора, които са имали щастлива промяна през 40-те, 50-те или дори 60-те години. Всъщност има много хора в живота, които живеят и се чувстват страхотно на тази възраст.

„Другите живеят по-добре“

Завистта бързо състарява, превръщайки всеки красив човек в жлъчна и мрачна личност.

Какво да правите?

Спрете да завиждате на другите, започнете да се радвате на своите победи, дори и най-малките. Направете нещо, което носи радост: танцувайте, пейте, рисувайте, снимайте, свирете на музикален инструмент и т.н. Има една добра поговорка: „За да спечелите от лотарията, първо трябва да си купите билет“.

 „Какво ще си помислят другите“

Ограничавайки се („Няма да флиртувам“, „Не бива да се смея на глас“), вие излъчвате несигурност.

Какво да направите?

Приемете себе си с всички нюанси и любов. Всеки човек е специален по свой начин!

 „Толкова се притеснявам, че няма да смогна навреме с всичко“

Тези мисли ви карат непрекъснато да бъдете под стрес.

Какво да направите?

Започнете дневник и се отпуснете. Ще спестите време и главоболия.

Отрицателни мисли, гневни монолози

Спориш мислено с шефа си, ядосваш се и през цялото това време се мръщиш, свиваш устни.

Какво да направите?

Поемете дълбоко въздух 10 пъти и се отпуснете. Планирайте как да прекарате приятно вечерта, измислете как ще зарадвате близките си. Не можете да мислите за няколко неща едновременно. Заменете отрицателното с положително. И изведнъж ще забележите, че се усмихвате.

Както виждаме, негативните мисли влияят негативно на външния вид. А  положителното и добро съзнание окриля човека, зарежда го с енергия и го стимулира към действие.

Tagged , ,
на горе