Как да контролирате чувствата си и да забравите човек, с когото не може да бъдете заедно

как да контролирате чувствата си
Любов и партньорство

Как да контролирате чувствата си и да забравите човек, с когото не може да бъдете заедно

Чувствата са нещо, което в повечето случаи не можем да контролираме. Понякога изпитваме силни емоции към човек, с когото не можем да бъдем заедно и това води до болка и страдание. В този случай най-разумно е да успеем намерим начин да спрем да мислим него и да облекчим състоянието си.

Независимо дали става въпрос за човек, който не споделя чувствата ви, или бивш партньор, с когото сте се разделили, вашата обсебеност от този човек неминуемо създава напрежение и чувство на разочарование.

Как да се „освободите“ и да спрете да мислите за него?

Следните съвети могат много да ви помогнат.

Съсредоточете вниманието и любовта си върху себе си

Първото нещо, което трябва да направите, е да насочите любовта си към себе си. Приемете себе се с недостатъците си, които смятате, че имате. Степента, в която възприемате, обичате и одобрявате самите вас, е много важна, за да повярвате, че любовта ще дойде отново.

Намерете нова работа

За да се разсеете от мисленето за човека, правете нещо друго. Намерете си ново хоби или просто занимание, което ви носи удоволствие. Всяка дейност, която ви интересува, е начин да отслабите емоционалното влияние на човека върху вас. Много скоро ще забележите положителни промени в себе си, което значително ще улесни процеса.

Помислете какво означава този човек за вас

Защо постоянно мислите за този конкретен човек? Какво го прави толкова специален за вас, че не можете да го „извадите“ от главата си? Много често хората се привързват към определени неща – например, чувство за сигурност, усещане за приемане и други. Опитайте се да се осъзнаете и да го получите по други начини или от друг човек, с когото всичко е взаимно.

Спомнете си защо не е възможно да се получи

Повечето пъти, когато не можете да спрете и да мислите за някого през цялото време, това е така, защото го идеализирате. Съсредоточете се върху причините за невъзможността на връзката ви. Опитайте се да премахнете ореола на романтиката, който ви пречи да видите реалността такава, каквато всъщност е.

Помолете приятелите си за помощ

Приятелите са чудесен източник на приятни емоции. Освен това са хората, които ще ви засвидетелстват помощ и разбиране за това, което изпитвате и ще предложат своята подкрепа. Заобиколете се с хора, които ви обичат и се грижат за вас.

Премахнете човека от социалните мрежи

Ако не можете да измъкнете някого от главата си, определено не ви трябва да гледате в социалните мрежи. Така няма да се изкушите да разглеждате снимките и да следите случващото се в живота му.

Пазете се от „хора, места и неща“, които ви напомнят за него

Ако сте имали връзка с някой, за когото не можете да спрете да мислите, най-добре е да премахнете от дома си всички неща, свързани с него. Това са неща, които сте получили като подарък или които имат емоционална стойност за вас и са свързани с него.

Ограничете посещенията си на места, където можете да се срещнете с него или да говорите с вашите общи познати. Намерете някои нови места и нови хора, които познавате.

И помнете, че докато не затворите вратата в тази връзка, не можете да започнете нови. Намерете сила, затворете вратата и си тръгнете, без да поглеждате назад. Най-доброто тепърва предстои!

Tagged , , , , , ,
на горе