Какъв тип жена сте според цвета, който харесвате

тип жена сте според любимия цвят
Психология

Какъв тип жена сте според цвета, който харесвате

Всеки човек предпочита определени цветове в дрехите и интериора. Готови сме да съзерцаваме някои от дълго време ,защото те ни успокояват, вдъхновяват, дават усещане за сигурност или енергия.

Другите цветове, напротив, могат да ни раздразнят, да ни обезпокоят, да събудят неприятни емоции и чувства.

Психолозите отдавна забелязват тясна връзка между характера на човек и неговия любим цвят.

Жените са много по-чувствителни от мъжете, възприемат фината материя на околния свят. Те са в състояние да различават добре повече нюанси, както и да получат истинско удоволствие от определена комбинация от цветове в дрехите, грима и околното пространство. Интересно е, че изборът на любим цвят оказва голямо влияние върху характера на жената, върху нейния стил на поведение с мъжете, успеха или липсата на успех в кариерата и начина на отглеждане на децата.

Ако харесвате бял цвят

Той е най-двусмисленият от всички цветове, защото е ахроматичен, „безцветен“, но всъщност е погълнал целия спектър от цветове и нюанси на дъгата. Този цвят е тържествен, девствен, студен. Отдавна е известно, че хората с песимистично разположение трябва да избягват белите цветове в дрехите си и пространството около себе си. Следователно онези жени, които предпочитат бялото, са оптимисти и постоянни. Те са спретнати, понякога до педантичност, верни съпруги и много грижовни майки. Понякога жената, която предпочита бялото в живота, се отличава със сух характер, предпазлива е, постига големи висоти в кариерата си и не бърза да има деца.

Ако харесвате черен цвят

Жените, които предпочитат черното пред всички останали, са уверени в своите способности, много потайни, събрани и сдържани. Тези жени знаят как да задържат емоциите си в ръцете си във всяка ситуация и наистина се нуждаят от черен цвят в дрехите си, за да имат защита от негатива на външния свят, тъй като черното не пропуска негативна енергия, а отразява като „екран“ отрицателната енергия. Жените, фенки на черното, не обичат да допускат непознати в личния си живот. Те поставят високи изисквания към избрания. Тези жени предявяват едни и същи високи изисквания към себе си, те са в състояние винаги да постигнат това, което искат, и могат да достигнат всякакви висоти в кариерата си.

Ако харесвате сив цвят

Това е още един цвят от линията на ахромите, който стои между черно и бяло. Сивото е цветът на есенното небе, дъжда, праха, той е в състояние да заглуши и успокои, скрие и омекоти. Сивият цвят е предназначен да скрие човек от външни влияния и възгледи, а не да привлича вниманието на други хора към него. Много често привържениците на сивия цвят са свенливи, срамежливи и много потайни.

Ако харесвате червен цвят

Този цвят говори сам за себе си. Това е цветът на победата, празника, жизнеността, активността и оптимизма. Този цвят с удоволствие ще споделя енергия, стимулира действието и е в състояние да ви „запали“ и вдъхнови. Но прекомерната употреба червено може да потисне слабите хора, да ги направи нервни и тревожни. Психолозите твърдят, че класическият червен цвят е по-скоро „мъжки“ цвят, който е символ на сила и енергия. Жените, които предпочитат червеното в дрехите или интериора си, притежават някои качества от „силния“ пол – смелост, горещ нрав, силна воля за победа, оптимизъм и смелост. Тези жени са много трудни за победа, те ще бъдат първите във всичко, независимо какво предприемат. Жените, които харесват червения цвят, много обичат общуването, правят познанства с лекота. Те са горди и независими.

Ако харесвате оранжев цвят

Слънчев и ярък цвят, оранжевото се противопоставя на другите. То е смело, революционно, предизвикателно. Много хора обичат портокала, но в прекомерни количества той може да умори изтощи човек, така че само много силни личности са в състояние постоянно да издържат на този цвят.

Жените, които обичат оранжевите неща в интериора или гардероба, имат добре развита интуиция. Отличават се със силна воля и решителност, обичат да управляват. В живота такива жени не са консервативни, те лесно преминават през всякакви промени и се стремят да пътуват, да общуват. Тези жени са надарени с необикновена енергия, често са в постоянно движение, не са доволни от стабилността. Във връзките тези жени са по-склонни от другите да флиртуват, да ревнуват и да предизвикват бурни скандали.

Ако харесвате кафяв цвят

Цветът на земята, чая, канелата, шоколада, дървесната кора. Кафявият цвят придава стабилност, надеждност, може да се определи като топъл, твърд. Този цвят има разнообразие от нюанси, от най-светлите до почти черните. Традиционно кафявото се избира за декориране на пода на дома, довършителни детайли. Както знаете, стая с дървени мебели или детайли е по-уютна. Жените, които избират кафяво в интериора или детайлите на гардероба, са задълбочени в преценките си, спокойни, умерено взискателни. Те са истински пазители на семейните традиции, огнище, много внимателни и грижовни майки. Във връзката те ценят спокойствието, доверието, няма да правят сцени на ревност и да се сърдят за дреболии.

Ако харесвате жълт цвят

Толкова лек и топъл, характеристиките му много приличат на оранжевия, но има много повече нюанси. Жълтото е радост и наслада, то е цветът на яркото слънце. Жълтият цвят излъчва радост, топлина, оптимизъм и чувственост. Но е много трудно да се комбинира с други цветове, защото е самодостатъчен. Жените, които предпочитат жълтото пред всички останали цветове, са много общителни, любопитни, смели. Те не се интересуват от мнението на обществото, те са целенасочени и оригинални. Такива жени много лесно се адаптират към всякакви условия на живот и също така ще приемат всеки характер на своя мъж. Тази жена никога няма да стане скучна, тя винаги се стреми да се развива и учи, цял живот ще възприема нови неща.

Ако харесвате розов цвят

Всъщност розовото е много по-дълбоко, отколкото изглежда. Идва в много нюанси – от бледо розово до ярко крещяща фуксия. Съвременните стереотипи приписват много негативни качества на розовия цвят, но трябва да се помни, че това е цветът на плътта, раждането, човешкото тяло, той може да успокои и да даде топлина. Розовото е предпочитано от жени, които са много мили и грижовни майки, но в същото време са капризни, разглезени момичета, които искат да имат силни покровители. Тези жени обичат и знаят как да флиртуват, те са романтични, горди и амбициозни. По правило жените, които предпочитат розовото в дрехите си, се радват на повишеното внимание на мъжете.

Ако харесвате син цвят

Това е цветът на водата, небето, въздуха, леда. Той разполага с медитация, умиротворяване, спокойствие, хармония. Това е символ на стабилност и постижения, почивка след победи и царуване. Психолозите наричат ​​синьото – цветът на верността, предаността, дълбочината на чувствата. Жените, които избират синьо в нещата за себе си и нещата от околното пространство, не обичат суетата и объркването. Те предпочитат традицията и са добри в организацията. Те са меки и много мили натури, които са способни да съпреживяват, да са склонни да философстват, да идеализират другите хора. Такава жена ще стане еднакво добра, успешна в областта на кариерата и в лабиринтите на семейния живот. Тя е грижовна майка и опитна домакиня, която ще пази ревниво семейството си. Тази жена е малко меланхолична. Тя има широки познания в много области на живота, знае как да обича и е компетентна по почти всички въпроси.

Ако харесвате зелен цвят

Цветът на тревата, зеленината, на оптимизма, ангажираността, здравословното екологично пространство, знанието, растежа. Зеленият цвят във всеки интериор успокоява и създава усещане за близост с природата. Не забравяйте обаче, че има много зелени нюанси – от нежно светло зелено до аквамарин, които имат допълнителни характеристики. Жените, които обичат зелените неща в интериора или дрехите са много горди и принципни. Те винаги са готови ревностно да защитават собственото си мнение и няма да търпят несправедливостта. Тези жени знаят как да управляват не само своите емоции, но и хората, които са наблизо. Имат желание да се утвърдят, да постигнат висоти в обучението и кариерата. Във връзките тези жени са максималистки, които са много строги и взискателни към себе си и своя избраник. Невъзможно е да се установи контрол над тази жена, тя винаги ще бъде независима, като онези природни сили, които се отразяват в любимия й цвят.

Ако харесвате лилав цвят

Лилавият цвят е цветът на мистиката, магията, зимната фантазия. Този цвят събужда емоциите и въображението, той принадлежи към „микс“ цветовете, които могат да бъдат много харесвани или напълно отхвърлени от различни хора. Лилавият цвят често се среща сред цветята – ирис, теменужки, флокс, божури, астри. Жените, които са запалени по лилавото в облеклото или интериорния декор, са страхотни индивидуалисти. Те предпочитат хармонията и спокойствието и просто са създадени, за да вдъхновяват и очароват мъжете. По отношение на своята емоционалност тези жени превъзхождат останалите. Те са силно духовни натури, които обичат да определят и следват правила, да живеят по закони и да са консервативни. Жените, които обичат лилавото, имат голяма нужда от защита и подкрепа, техният вътрешен свят е много нежен и уязвим, въпреки че външно те могат да изглеждат монументално спокойни във всякакви ситуации. С тях никога няма да скучаете, те много обичат да мечтаят, винаги виждат в обикновената реалност това, което минава незабелязано от другите хора.

Ако харесвате тюркоаз

Този цвят е доста сложен и противоречив. Той е деликатен и лек, но съчетава различни нюанси на синьо и зелено, като е едновременно топъл и студен. Въпреки че този цвят не е крещящ и не се натрапва, много хора подсъзнателно избягват тюркоазени предмети в гардероба или интериора си.

Tagged , ,
на горе