Какво може да причини акне при възрастни

акне при възрастни
Добра форма Здраве и красота

Какво може да причини акне при възрастни

Акнето е проблем, който засяга не само юношите, но и възрастните. Причините за появата на естетически проблем могат да бъдат много. Основните фактори, които допринасят за появата на акне обаче, са някои ежедневни несъзнателни навици, които пречат на нормалното функциониране на кожата.

Мобилен телефон

Нашите телефони имат много мръсна повърхност. Милиардите бактерии и патогени, които се задържат там, могат да причинят възпаление, акне и други кожни проблеми.

Липса на сън

Липсата на сън може да причини всякакви здравословни проблеми, но най-вече причинява срив в имунната система, която не може да се справи с различни инфекции, включително кожните, които провокират появата на  акне.

Недостиг на витамин D

Витамин D играе важна роля за стимулиране на нормалните функции на имунната система и кожата. Когато има недостиг, кожата започва да страда. Колебанията в нивата на витамин D са често срещани при възрастните, страдащи от акне.

Прекалено тежък грим

Тежкият дневен грим пречи на нормалните функции на кожата. Порите се запушват, мастните жлези отделят повече себум, което причинява акне.

Честа смяна на козметични продукти

Необходимо е време кожата ви да се адаптира към продуктите, които използвате. Важно е да ги подбирате много внимателно, отчитайки вашия тип кожа и индивидуални характеристики, което означава, че е добре да познавате кожата си. Ако сменяте твърде често продуктите за лице, създавате благоприятни условия за появата на акне.

Твърде много захар

Консумацията на захари и бързо рафинирани въглехидрати, тестени изделия, прави кожата на възрастните по-податлива на акне. Захарта води до разширяване на порите, отделянето на голямо количество себум, което запушва порите на кожата. Захарта храни и вредните бактерии в кожата, които растат и причиняват възпаления.

Твърде много докосвания по лицето

Постоянно докосвайки кожата на лицето, ние прехвърляме още повече бактерии от ръцете си върху кожата. Този вреден навик може да стане причина за появата на акне при възрастни.

Използване на средства за лечение на акне

Противно на очакванията, лечението на акне всъщност може да изостри проблема. Това се случва, защото козметичните продукти изсушават кожата твърде агресивно и водят до раздразнение, зачервяване, възпаление и неспособност за борба с факторите, които причиняват акне. Важно е кожата да се третира с медикаментозни продукти, предписани от дерматолог. Това ще помогне да се защити липидният слой, така че той да не се увреди.

Tagged , ,
на горе