Какво да правите, ако мъжът ви пренебрегва: Просто го побъркайте

ако мъжът ви пренебрегва
Любов и партньорство

Какво да правите, ако мъжът ви пренебрегва: Просто го побъркайте

Първоначално всичко е вървяло добре, но той изведнъж е започнал да ви пренебрегва. Какво да правите оттук-насетне? Разбира се, единственото правилно решение е да пренебрегнете и вие него. Ето и няколко полезни съвета от психолозите.

Когато мъжът ви игнорира, трябва да се заредите с търпение и да помните, че заслужавате повече.

Той дори може да го прави нарочно, за да „подгрее“ интереса ви, но не се заблуждавайте. Нямате нужда от някой, който да ви манипулира и да си играе с вашите чувства.

Бъдете ангажирани

Ще бъде по-лесно да го игнорирате, когато сте заети. Вашата цел не е да се преструвате, че не ви пука, а наистина да станете безразлични.

Той очевидно не страда от липсата на комуникация с вас, така че защо трябва вие да страдате? Не позволявайте поведението му да ви влияе.

Съсредоточете се върху това, което правите. Колкото повече задачи имате в списъка си, толкова по-малко време ще трябва да мислите за това.

Дайте му шанс да се поправи, но и го побъркайте

Когато продължавате да пренебрегвате мъж, той се уморява от това. Вижда, че не постига нищо и че по принцип губи шанса за връзка с вас.

В такъв момент трябва да му намекнете, че все още има надежда.

Въпросът е да балансирате добре. Не е нужно да му се натрапвате, за да не реши той, че сте лудо влюбени в него. Но след като той е избрал да ви игнорира, сега е ваш ред да го побъркате.

Изисквайте най-доброто отношение

Понякога най-доброто нещо, което трябва да направите, е да сложите край на невежеството му, като му дадете да разбере как се чувствате. Не от отчаяние, а от чувство за достойнство: поискайте по-добро отношение и му дайте да разбере, че няма да толерирате подобно отношение.

Но, все пак, първо разберете какво се е случило, защо е изчезнал и не се обажда. И дори ако по този начин той реши да напусне, уведомете го, че и за това трябва да се говори.

Игнорирайте го напълно

Когато един мъж ви игнорира, оставете го на мира. Не му пишете. Не чакайте новини от него. Разсейвайте се, заемете се със задачите си, идете там, където няма интернет връзка. Ако реши да се свърже с вас, нека изчака.

Не се настройвайте срещу него

Ако мъж редовно ви игнорира и след това се свърже с вас, не бързайте да отговаряте и още повече да се съгласявате с всичко, което предлага. В противен случай той няма да уважи вашето време и ще ви счете за „удобни“, тоест, винаги сте на разположение.

Флиртувайте с другите

Ако мъжът не ви оценява и ви игнорира, напомнете си, че той не е единственият мъж на света. Позволете си да флиртувате с другите, макар и само за лично самочувствие. Просто не прекалявайте и не използвайте друг мъж, за да забравите настоящия или да си отмъстите.

Не бързайте и не се вълнувайте

Жените са склонни да преувеличават емоциите си. И това плаши мъжете. Така че, ако сте били твърде директни или чувствени, когато му показвате емоциите си, може би това е причината да ви игнорира. Той просто се е изплашил и е избягал, за да подреди чувствата си. Смешно е, но вярно.

Не бързайте, оставете всичко да се развива по естествен път.

Tagged , , , ,
на горе