Значение на имената: Ирина – Значение и характеристики на името Ирина, черти на характера

жена на име Ирина
Интересно

Значение на имената: Ирина – Значение и характеристики на името Ирина, черти на характера

Името Ирина произхожда от Древна Гърция и има тясна връзка с богинята на мира Ейрен. В превод означава „даряване на мир и тишина“. Сред древните славяни името Ирина е било популярно сред знатните родове.

Значение и характеристики на името Ирина

„Ирина“ означава мир, следователно жената с такова име идва с мисия на тази земя – да разрешава всякакви глобални и лични проблеми, да дарява утеха и любов.

Ирина не е скандална, не е избухлива, в общуването с другите е спокойна и уравновесена. Преди да каже нещо, тя го мисли сто пъти, така че да не засегне другите.

Жената с това име е разбираща, с твърде развито чувство за съпричастност и способност да усеща болките на другите. Благодарение на тези качества тя е популярна сред хората около себе си и има много приятели.

Ирина знае как да бъде истински приятел, показвайки се във всякакви ситуации като верен спътник, на когото винаги може да се разчита.

В същото време приятелският й кръг е рязко ограничен и се състои от само от проверени във времето хора. За новите е доста трудно да влязат в този кръг, даже почти невъзможно.

Жената с името Ирина умее да дава и очаква същото от другите, но, не получавайки взаимност, в повечето случаи остава разочарована. Но тя е мъдра и знае, че  истинската любов във всичките си проявления не е болка, не е жертва, а награда, изградена върху силата на характера и водеща до духовен растеж.

Ирина е уверена в себе си и не се предава, каквото и да се случи. По силата на своята вътрешна воля тя вярва в любовта към хората и в самите хора.

Личностни черти на името Ирина

Ирина още от детството си е доста независима и зряла за годините си. Тя не е сантиментална и не обича драмите.

В обществото е по-често приятел с мъжете, отколкото с жените,  тъй като на нея й е много по-лесно да намери общ език с някой, който мисли рационално като самата нея.

Жените с името Ирина обикновено са добродушни, сърдечни по природа, дори в ущърб на себе си. Но не заблуждавайте, те са способни в един момент да станат твърди и непоколебими в преследване на важни цели.

Ирина е ефирна и може да витае в облаците с часове, да бъде нежна и мечтателна. Тя безкрайно прави планове е всеотдайна в тяхното изпълнение – напълно фокусирана върху резултата, тя вярва, че всички средства са добри за постигане на целта.

Занимавайки се с важен въпрос, жените на име Ирина са способни да бъдат креативни, да избягват всячески шаблони и клишета.

На тези жени е  присъщ изключителен самоконтрол, те знаят как да се контролират във всякакви ситуации, а в разговор с тях събеседникът може да усети хармонията и баланса на тези дами във всяка една произнесена от тях дума.

Ирина има деликатен вкус, здрав разум и собствено мнение, което не винаги изразява, но към което стриктно се придържа.

Когато Ирина е влюбена тя никога не забравя благоразумието си. Напротив, ясно вижда от какъв мъж се нуждае и се стреми към него. След като намери своя човек, тя е способна да хвърли света в краката му и да направи всичко, за да свърже съдбата си с него за цял живот. Тя е в състояние да извади любимия си от всяка дупка и да му помогне да се отърве от всеки капан и никога няма да приеме това като нещо повече от най-естествен стремеж да защити скъп на сърцето си човек.

Ревностно помага на сродната си душа да постигне висоти и искрено се радва на успеха му.

Tagged , , , , , ,
на горе