избор на мъж
Любов и партньорство

За щастлива връзка: Основни критерии при избора на мъж

Искате ли щастлива връзка? За тази цел ще ви трябва подходящ партньор. Някои дами обичат да се спират на първата сергия на пазара, други първо оглеждат целия пазар и тогава решават къде да спрат. Бъдете от втория тип. Не играйте тото, а направете информиран избор. Така ще увеличите шансовете да бъдете щастливи до края на дните си с човека, когото обичате. Кои са основните критерии при избора на мъж, ще ни разкажат психолозите сега.

Физическо привличане

Нека разгледаме следната ситуация: той е богат и успешен, грижи се прекрасно за вас, обсипва ви с цветя и подаръци, но все пак има един малък проблем: не чувствате нищо към него. Уважение – да, благодарност – може би, но нулево интимно влечение. Но все пак такива мъже не са за изтърване, защото не се срещат под път и над път.  След като притегли всички плюсове и минуси, дамата най-често се омъжва за него.

След няколко месеца, тя стои и внимателно разглежда отражението си в огледалото. Скъпа рокля, бижута, чудесна прическа, но … няма щастие в очите. Защото до нея е мъж, в когото тя вижда само спонсор, безлимитна кредитна карта и само това.

Всъщност интимното влечение е един най-важните компоненти на хармоничната връзка, категорични са психолозите. Ако не сте привлечени от партньора си, винаги ще се чувствате сякаш нещо важно ви липсва. Постепенно отношенията ще се превърнат просто в сделка: вие позволявате на мъжа да владее тялото ви, а в замяна получавате някои материални облаги. И ако съзнателно изберете този път, ще трябва да платите с липсата на женско щастие.

Балансът ще бъде нарушен, защото интимността е не само механика, но и обмен на енергии. Блокирайки тази енергия, вие отхвърляте партньора си. Има пренасищане на тялото с хормони, но те не получават изход. Напрежението се натрупва, появяват се различни заболявания.

Съвместимост

Вие резонирате със същата честота, приличате си. Всъщност много рядко явление е това, успешно да съжителстват пълни противоположности. Докато хората със сходни възгледи и убеждения намират много по-лесно да намерят компромис.

Ниво на еволюция

Ако то не съвпада, тогава мъжът и жената се превръщат в съседи, които по някакво недоразумение живеят в едно и също жизнено пространство.

За какво да говорите с мъж, който се интересува само от футбол и спорт, например, а последната книга, която е прочел, е притурката с тв справочника? Или с жена, която е сигурна, че авторите на женските списания са класици?

Всичко това е въпрос и на това, в каква среда са възпитавани партньорите. Например, за момиче от семейство на интелектуалци, би било по-трудно да намери общ език с мъж, израснал в съвсем различна среда. Отначало тя ще си затвори очите за ругатните, категоричността и желанието му да се утвърди за нейна сметка, но едва ли такава връзка ще „живее“ дълго.

Общи цели

Те могат да бъдат дългосрочни: построяване на къща, стартиране на семеен бизнес, раждане на две деца, пътуване по света. Ако човек си поставя такива цели, това означава, че е съсредоточен върху семейния живот, тоест той е психически готов да носи отговорност.

Ако той обаче я кара в стил „Живей тук и сега“, -тогава съществува голям шанс да сте просто удобен вариант за него и той да няма далечни планове с вас.

Ако имате общи интереси и стремежи, то тогава няма да се налага да се карате за това, че искате да отидете лятото на морето, а той предпочита да се спуска по склоновете на планината със сноуборд.

Или че вие мечтаете за луксозен апартамент в града, а той за къща на село. След 10 години вие може би виждате себе си като успешна бизнес дама, а  той иска да станете домакиня и да родите три деца? Много е важно вашите желания и стремежи да съвпадат поне 50%, тогава ще бъде много по-лесно да намерите общ език. И няма да е необходимо да влизате в позицията на жертва и да се разделите с мечтите си пред олтара на семейното щастие.

Съвместимостта е способността ни да бъдем с този човек в едно и също пространство. Не за водене на „студена война“, не за изпитание за сила, а за изграждане на мир и силно семейство.

И това е възможно само при едно условие: ако всеки един от партньорите има право да бъде себе си.

Интимност

Нека повторим: само ако има интимна съвместимост и доверие в партньора – едва тогава връзката преминава на ново ниво. Това е пълно приемане на партньора и възможността да сте до него за дълго.

Не носете маска, признайте си, ако вътрешно усещате болка или негодувание, помислете как да се разреши всичко това по мирен път.

Не се страхувайте да споделяте преживяванията си, не бъдете роб на егото си – „Ами ако му кажа, а той ме помисли за глупава.“ Човек не може да знае всичко. Ако отсреща ви се присмеят за незнанието, това ще говори само лошо за въпросния мъж и нищо повече.

Дръжте се естествено, важно е да се отворите напълно за човека. Ако вътрешно изпитвате някакъв страх, ако нещо блокира желанието си да се разкриете напълно, преосмислете го и си дайте ясна сметка дали искате връзката ви с този човек да продължи.

Покажете чувствата си на мъж и не се страхувайте от забиването на нож в гърба

И последното се случва, разбира се, но тогава поне ще сте наясно, че трябва да прекратите връзката си с този човек, защото той не ви заслужава.

Чувствате ли се комфортно в негово присъствие? Това е много важно. Разбирайте се, уважавайте не само своите, но и неговите нужди и желания.

Тогава ще видите как един мъж истински се отваря за вас. Ще се запознаете с някои нови аспекти на личността му, ще научите неговите вътрешни преживявания. Тоест, вие ще се сближите истински.

Наслаждавайте се на физическа и емоционална близост

В този случай можем да кажем, че вие ​​сте едно цяло, съвместими сте във всички отношения. И повярвайте, дори на подсъзнателно ниво ще бъдете 100% сигурни, че сте направили правилния избор.

Tagged , , , , , , , , ,
на горе