Защо е опасно да се пазят снимките на починалите близки

Защо е опасно да се пазят снимките на починалите близки
Интересно

Защо е опасно да се пазят снимките на починалите близки

След смъртта на любим човек, неговите снимки придобиват още по-голямо значение за нас. Те това, което ни напомня за починалия и ни припомня скъпите спомени. Затова изобщо не е странно, че всички ги пазим.

Но езотериците са на мнение, че подобни снимки се нуждаят от специална защита, извършена по определени правила, за да се предотврати влиянието на мъртвата енергия върху живите хора. Отдавна е известно, че всяка една снимка носи собствена енергия, затова при съхранението е много важно да се внимава.

Причината е, че снимките на починалите са свързани със света на мъртвите. Когато някой си отиде от този свят, неговите снимки все още продължават да поддържат тънката му връзката с нашия свят. Затова и има определени правила как точно да се съхраняват снимките на нашите починали близки.

Например, не бива да се украсяват стените на жилището с тях и не бива да се гледат твърде често, тъй като се счита, че  това „краде“ енергия от живите хора и срива тяхната енерийна защита. Това, от друга страна, провокира сривове в тяхното психическо, физическо и емоционално здраве.

Снимките, които са направени в деня на погребението на мъртвия, са най-опасни. Много са хората, които приемат за нещо съвсем естествено да се правят снимки и на гробището, но това е много вредна традиция, защото такива снимки пречат на живите да притъпят спомените си за трагедията, да приемат случилото се и да се успокоят. Ето защо, ако пазите подобни снимки е добре да се отървете се от тях незабавно.

Пазете снимките на починалите в отделен албум, а не ги оставяйте до снимките на живите. Много подходящо място е някоя черна папка или стара чанта. Ако имате общи снимки с починалия, езотериците считат, че е по-безопасно да ги изрежете, за да премахнете отрицателната енергия.

Разбира се няма нищо лошо, ако понякога разглеждате снимките на починалите близки. Важно е само да не се прави много често, защото така може да провокирате влошаване на емоционалното си състояние.

Съществува и твърдение, че е най-правилно да отваряте албума със снимки на починалия само в дните на почит към тяхната памет.

Психолозите също имат собствено мнение по този въпрос. Те твърдят, че окачването на снимки на починалите в дома не е добра идея, защото постоянно ще ни напомнят за преходността на живота и че ще дойде мигът, в който и ние също ще си отидем от този свят.

Те също така съветват и да съумеете да простите на починалите. По този начин техните снимки няма да предизвикват тъга, а само ще ви напомнят за скъпите спомени, свързани с любимите хора.

Tagged , ,
на горе