Защо Вселената иска всеки от нас да не се страхува да бъде сам

да не се страхуваме от самотата
Любов и партньорство

Защо Вселената иска всеки от нас да не се страхува да бъде сам

Защо Вселената иска всеки от нас да не се страхува да бъде сам и какво всъщност представлява самотата.

Не им е леко на хората, които се страхуват от самотата … Те имат тъжни очи, наливащи се със сълзи само дори при споменаването на тази дума. Те асоциират самотата с всеобща катастрофа и се страхуват да останат сами.

Е да, ако е сам, на човек му е скучно, чувства се тъжен, безспорно е по-добре, когато някой е наблизо, когато някой те обича и ти можеш да обичаш някого, да се грижиш за него, да общуваш свободно с него и така нататък.

Тоест, самотата за мнозина е равна на отсъствието на любов. За тях да са с някой близък е като ясно потвърждение на тяхната нужда и сигурност на тази планета.

Голямата тайна за самотата

Самотата не означава непременно отсъствие на любов. Самотата е се характеризира с това, че човек губи интерес към себе си. И с това смисъла на живота си.

Но съществуват милиони хора, които си мислят, живеят интересно, заети са с нещо всеки ден, постигат каквото искат и в същото време са ужасно самотни. Но въпреки това се чувстват добре. Защото те се интересуват от себе си!

Защо самотата трябва да бъде обичана?

Моментът на самотата трябва да бъде обичан, приет с благодарност от Вселената. Не е случайно, че тя ни дава такива периоди.

Това е времето, когато можете да се насладите, да се преоткриете, да се обичате, да се поглезите, да разберете какво ви е нужно и харесвате, да правите това, което е било невъзможно преди. И много много други причини.

Щом човек има интерес към нещо, очите му светят, енергията на живота идва при него, той изпълва пространството с желанието си и чудото се случва!

Не напразно духовните учители учат, че всичко трябва да започне от нас самите.

Никой не е в състояние да ви уреди идеален, весел живот, в който само ще  се усмихвате и забавлявате.

Вие сте отговорни за всичко това. Вие сте магьосници, които могат да омагьосат самите себе си и вълшебната пръчка е във вашите ръце!

Когато хората казват как не разбират твърденията на някои за комфорта, който получават живеейки самотно в собственото си пространство, веднага трябва да отбележим –  щом човек не е зает с нещо интересно, което е само негово, той изпитва неистова нужда да бъде сред другите, защото в противен случай ще полудее от самотата си. Няма какво да го задържи към самия него и да го накара да се почувства самодостатъчен.

 

Всички нещастни тъжни жени, които се страхуват да се разделят, напуснат или дори пуснат мъжа си за уикенда сам някъде, са дълбоко самотни.

Те просто не си представят, как биха живели без своя човек.

Но истината е, че те се крият зад него. Всъщност, нямат представа как ще живеят със самите себе си, какво ще правят, как ще прекарат деня. Всичко това се дължи на баналната липса на интерес към нас самите тях.

Ето защо, ако имате такъв страх от самата, по-скоро променете това, хванете се в ръце и започнете да търсите най-удобния час за среща със самите себе си. Опознайте се и се заобичайте.

Внезапното осъзнаване, че не сте интересен на самия себе си е нещо ужасно.

Логично е, че ако не сте интересни на себе си, то едва ли сте интересни и на някой друг. Във всеки момент можете да бъдете изоставени. Кой се нуждае от безинтересна жена до себе си? Никой.

Когато чудото се случи

Чудото е, че щом станете интересни за себе си, страхът от самотата изчезва.

И мозъкът веднага задейства други мисли и настроения. А за други мисли и настроения винаги ще се намери някой или нещо, което определено ще ви хареса – бизнес или близък човек.

А поровите ли се по-дълбоко, тогава може би ще откриете, че думата „самота“ е измислена от хората, за да обозначи просто някаква ситуация – Вселената не публикува речници.

Навсякъде самотата е знак за някаква слабост, но защо не запретнете ръкави и не поработите върху нея, за да я превърнете в сила?

Мислете в посока на интересни идеи, нека те бъдат последвани и от дела и тогава нищо няма да може да ви спре да вървите напред!

Tagged , , , , , , ,
на горе