Започнете живота си отначало: 12 закона, които ще ви помогнат да се справите

Започнете живота си отначало
Психология

Започнете живота си отначало: 12 закона, които ще ви помогнат да се справите

Понякога се случва така, че в живота ни настъпва пълен хаос. Раздират ни дълбоки вътрешни конфликти, проблемите се сипят върху главите ни един след друг и всичко ни изглежда безнадеждно. В такъв момент е лесно човек да изпадне в отчаяние и да загуби всякаква надежда за светло бъдеще.

Но независимо какво преживявате в момента и колко непосилно ви изглежда да живеете, бъдете сигурни – нещата се подобрят. Дори и сега да не виждате изход, такъв винаги има, просто гледате в грешната посока.

Трябва ли да се оставим на течението и да чакаме нещата да се оправят от само себе си?

Разбира се, че не. Защото всеки ден, прекаран в обезсърчение е престъпление срещу нас самите.

Започнете живота си отначало – тези 12 закона ще ви помогнат да се справите, само трябва да ги следвате

Най-вероятно всеки, който чете тази статия, знае какво е „трудна ситуация“ и знае какво усилие коства на човек да зададе въпроса „ Как да започна живота си наново? “

Тя е специално за тези, които се нуждаят от помощ за намиране на „пътя нагоре“. За тези, които не знаят откъде да започнат и тези, които по принцип са загубили напълно желанието да променят нещо.

Тук ще откриете съвети, които можете да използвате днес, независимо колко дълбоко сте отчаяни, както и 12 правила и закони, които ще трябва да спазвате до края на живота си, ако искате да бъдете щастливи.

Медитирайте

Първо осъзнайте какво точно се е случило с вас. Трябва да сте наясно как то ви е променило и в никакъв случай не се изкушавайте да се преструвате и да отричате фактите. Каквото и да е станало, то вече е факт, то ви е променило, ядосало, отчаяло и сега единствената цел е да се измъкнете от капана на безнадеждността, да станете отново силни духом и да продължите борбата за лично щастие.

Не забравяйте, че не сте единственият, който се е сблъсквал с трудности в живота си. Тези, които сега са на върха на успеха, също са преживели страшни неща и всички в един глас твърдят едно – че трудностите са ги направили по-добри.

Въпреки факта, че ви се струва, че никога няма да излезете от това блато, все пак има изход и той е във вас.

Как можете да го намерите?

С помощта на тези три въпроса:

С какво съм по-добър от другите?

Най-добрите ви качества могат да се проявят независимо дали сте успешни или преживявате трудни времена. Може би сте добър лидер и всички по време на работа се вслушват в мнението ви или сте добри в това да изразявате мислите си, боравите чудесно с четката и създавате невероятни картини. Всеки човек има своите заложби, които никога и за нищо на света не могат да му бъдат отнети. Бог е докоснал всеки от нас по неповторим начин – никога не забравяйте това!

Бъдете честни със себе си

Избройте няколко неща, които правите най-добре. Не се заблуждавайте да мислите, че няма такива неща. Има! И най-вероятно вече дори се сетихте за 2-3 от тях. Ще си припомните и други, нужно е само да се успокоите и да се концентрирате.

Какви са моите недостатъци?

Силните страни ще ви помогнат да успеете. Но признаването на слабостите ви ще ви направи много по-силни.

Често, тайно от всички, мислим за своите слабости, но когато дойде моментът да ги признаем, отказваме да го направим. Така че, сега е моментът. Отделете малко време и помислете за недостатъците си. Чрез разбиране и най-важното признаване, че ги имате, можете да ги изкорените напълно.

Какви са предимствата на настоящите обстоятелства?

Отрицателните възгледи за живота винаги ще ви влачат надолу. Но оптимизмът, напротив, ще ви помогне да постигнете целите си. И можете да започнете да развивате това умение още днес.

Подготовка

Първо, необходимо е наистина сте готови да промените живота си. Тоест, да имате твърдо желание да го направите, а не просто намерение да опитате.

След като вече сте придобили известна яснота чрез размисъл, е време да си поставите цели, които да ви фокусират в бъдещето.

Краткосрочни цели

Като начало решете целите за близко бъдеще: следващите няколко месеца. Трябва да преосмисляте краткосрочните си цели всеки месец, за да знаете, че се движите в правилната посока. Добрата краткосрочна цел е измерима и действаща.

Но, внимание. „ Искам да вляза във форма “ е неясна цел, която не може да бъде измерена. По-добре би било „ Ще ходя на фитнес 4 дни в седмицата “ или „ Ще сваля 5 килограма за един месец “.

Някои много добри идеи за краткосрочни цели, които да си поставите:

По-голяма физическа активност – тук всичко е просто, подобряването на физическата форма е важно условие за рестарт на живота.

Пари – поставете си за цел да спечелите или спестите определена сума пари, която да използвате в бъдеще за реализиране на много по-амбициозни планове.

Обучение – чужди езици, умения, които ще ви помогнат да се развивате по-добре и да израснете в кариерата, всичко това трябва да се обмисли добре и да започнете промяната възможно най-скоро.

Социално общуване – дори и сега да изглежда като обезсърчаваща задача, когато започнете с малки стъпки, скоро ще придобиете повече увереност и общуването ще ви носи радост.

Дългосрочни цели

Вашите дългосрочни и краткосрочни цели трябва да бъдат свързани. Краткосрочният период трябва да бъде част от дългосрочния. Основното условие при определяне на целите е тяхната ефективност.

Най-добрият начин да се уверите, че постигате целите си, е да си поставяте такива, които изискват ежедневна работа. Тоест, трябва да се започне от малкото.

Трябва да осъзнаете, че планирането и мисленето за вашите цели и мечти няма да ви помогне да започнете отначало, ако не започнете да правите нещо веднага. Чрез формиране на правилното мислене и поставяне на постижими цели за себе си, вие създавате нов живот за себе си с нови правила и закони.

12 правила и закони на новия живот

Всеки ден ще се оправяте, дори и да не го забелязвате.

Не се оставяйте да „забивате“ и да бавите постигането на целите си.

Никога не е лесно да започнете да живеете отново.

Ще имате тежки дни, които само ще ви направят по-силни.

В трудни дни си припомнете защо сте започнали всичко това. Пазете бележките, които сте написали по време на фазата на размисъл.

Не забравяйте, че преди вас някой вече е започнал нов живот. И щом другите са успели, тогава вие ще успеете.

Ако имате труден ден, поемете дълбоко въздух и след това се запитайте: „ Кое е най-лошото, което може да се случи? „. След това попитайте: „ Какво мога да направя, за да поправя това? “

Мисленето за решения може да ви помогне да преминете през трудни времена.

Постигането на целите не е краят на пътя, а времето за формиране на нови.

Най-важното е да не забравяте, че трудните времена ви правят по-силни. Не позволявайте на леките времена, обаче, да ви правят по-слаби.

Създайте нагласата, от която се нуждаете, за да успеете. Учете се от грешките на другите, четете книги, кройте планове и най-важното действайте.

Време е да започнете.

Отсега нататък животът ви само ще се подобрява!

Tagged , , , , , , ,
на горе