Как да прекарате уикенда с любимия човек? — ТОП-5 идеи
Любов и партньорство

Женските заблуди за любовта и мъжете

Жените вярват, че знаят абсолютно всичко за силния пол, но дали е така? Съществуват няколко мита, които заблуждават нежния пол по отношение на мъжете.

Трябва да сте капризна и недостъпна

Дамите често вярват, че за да спечелят един мъж трябва да бъдат докачливи и недостъпни. В действителност обаче мъжете не харесват такива жени. Фект е, че такива хора и общуването с тях води до напрежение и дискомфорт. Мъжете дори понякога смятат подобно поведение за унижение, а ако пък се прави на недостъпна, не е сигурно дали няма да си намери друга, която не обича номерата.

Кога да правите любов за първи път

Многобройни проучвания показват, че двойките които започнат интимен живот на втората или третата среща, най-често не стигат до брак. Според психолозите, за да може мъжът да се влюби и да има желание да се ожени, той трябва естествено да узрее. Прекалено бързото начало на интимния живот пречи на съзряването на чувствата и желанията.

Втори брак е невъзможен?

Много жени смятат, че ако се оженят за втори път, предават детето си. Това със сигурност не е така. Всяка жена има право на личен живот, независимо дали има деца или не. Освен това за едно дете, въпреки твърденията на феминистките, че самата жена може перфектно да отглежда деца, е много важно все още да има двама родители.

Ако едно дете е отгледано само от майката, това вероятно ще повлияе на поведението му в леглото в бъдеще. Според психолози момчета и момичета, лишени от възможността да наблюдават мъж и жена у дома, черпят знания от други източници. Такива могат да са сериалите, съседите или други, които може да не са най-добрия пример.

Мъжете обичат блондинки

Винаги се е смятало, че мъжете предпочитат жените да имат руса коса. Но наистина ли е така? Не толкова отдавна беше проведено проучване в САЩ с 10 хиляди душ, за да се определи какво ценят мъжете във външния вид на жените. Противно на общоприетото схващане, мъжете все още предпочитат брюнетките, особено с къдрава коса.  Проучването развенчава и някои погрешни схващания затова какво харесва силния пол.  Оказва се, че те не търсят спътници с безупречни форми. Мнозина дори вярват, че външният вид не е най-важното. Според тях, ако една жена е малко пълничка, но приятна и весела, тогава това е по-добре, отколкото ако има възхитителна фигура, но в живота тя е скучна. Интересно е също така, че около половината от анкетираните казват, че жената може да бъде с всякакво тегло, най-важното е здравето й да не страда от това.

Той не говори за чувствата си, което означава, че не ме обича

Понякога това е мнението на жени, чиито съпрузи не обичат да говорят за чувствата си. Това обаче изобщо не е доказателство за неприязън или липса любов. Въпросът е, че мъжете са до известна степен „емоционално неграмотни“. Те могат да прекарват часове в анализ на превратностите на футболен мач или на изминалите парламентарни избори, но сферата на чувствата за тях е „тъмна Индия“. Те вярват, че нещо, което се противопоставя на логическите прогнози, не може да се договаря. Понятия като чувства не са област, в която мъжете се смятат за компетентни. Затова вероятно е излишно да се изисква от мъжете да говорят за своите чувства.

Мъжете не могат да симулират наслада

Това не е истина. Според изследователят от Сан Франциско: „Почти всеки мъж е симулирал наслада някога“. Когато група специалисти от института са правили проучване сред 2000 мъже – дали някога са си представяли наслада, почти сто процента отговорили положително. Случва се мъжът да пие твърде много алкохол или да се кара с партньорката си. Липса на възбуда. В резултат на това мъжът просто иска по някакъв начин да приключи бързо.

Ако обаче симулирането стане редовно, то това може да доведе до сериозни проблеми във връзката. Експертите твърдят, че фалшива наслада е под някаква форма измама и може да доведе до лъжи и в други аспекти на връзката.

 

Tagged , , , ,
на горе