Един ден ще спра да те обичам
Любов и партньорство

Един ден ще спра да те обичам

Може би това няма да се случи днес или утре, но един ден със сигурност ще се случи…

Един ден ще спра да те сънувам. Няма да се измъчвам като мисля постоянно за теб – през деня и в дългите си безсънни нощи…

Няма да усещам празнотата в себе си си, която винаги ме обзема при мисълта, че не си близо до мен… Когато осъзнавам, че нищо няма смисъл, че всичко е безнадеждно.

Ще спра да мисля, че ти си най-хубавото нещо, което ми се е случило и че животът ми е напълно кух, когато те няма.

Един ден ще спра да се надявам, че ще се върнеш при мен. Няма да трепвам всеки път, когато телефонът звъни. Няма да се моля да си ти. Ще спра да се надявам ръката ти да докосне моята и да ми кажеш, че ти липсвам и че ме обичаш. Няма да те търся сред тълпата и да мечтая случайно да се блъсна в теб. Няма да мисля, че всичко може един ден да се оправи и нещата между нас да се подредят.

Един ден ще спреш да ми липсваш. Ще спра да броя дните без теб. Няма да си припомням твоя глас и твоя смях. Ще спра да гадая какво правиш сега, в този момент, след час или после. Ще спра да се питам как си и дали ти липсвам.

Ще спра да усещам празнотата, която зае твоето място в сърцето ми. Ще го напълня с нещата, които обичам и с хората, които винаги ще бъдат там и никога няма да си тръгнат от мен.

Един ден ще спра да си спомням какво се случи. Ще живея живота си и ще създавам нови спомени. Ще мечтая, ще правя планове и ще постигна това, което искам. Ще бъда смела и решителна, силна и мотивирана. Ще си върна старата енергия и ще си върна стария живот. Ще приема неуспехите си спокойно и ще гледам напред – там, където са моите върхове, там са най-смелите ми мечти. Ще се радвам на всяка минута от живота си и ще се опитвам да осмисля всеки момент.

Един ден ще спра да те търся във всеки, когото срещна. Ще обичам някой, който е напълно различен от теб. И тогава ще разбера: това, което загубих, не е било така специално и незаменимо.

Накрая ще отворя сърцето си – безстрашно и безусловно, без да се тревожа, че някой може да злоупотреби с това.

Един ден ще спра да те обичам. Ще се освободя от теб напълно и завинаги. Ще помня само онези прекрасни мигове, които имахме и ще забравя всички лоши…

Няма да съжалявам за нищо.

Ще спра да живея в миналото и ще се съсредоточа върху настоящето, докато изграждам бъдещето си. Ще се радвам на всяка нова възможност, всяка нова среща и всяко ново утро. Ще живея. Без теб.

Един ден ще осъзная, че ми е по-добре без теб.

Ще съм ти благодарна за уроците и ще се опитам никога да не повтарям същите грешки.

Не бяха лесни уроци, но си заслужаваха да ги науча. Ще бъда уверена, силна и смела. Ще бъда наистина щастлива да съм себе си…

Ще те забравя… Сигурна съм.

Дори този ден да не дойде днес…

Превод и редакция: Лора Костова

Tagged , , , , , ,
на горе