Ако той искаше да бъде част от живота ви, нямаше да се налага да го молите да остане

Ако той искаше да бъде част от живота ви
Любов и партньорство

Ако той искаше да бъде част от живота ви, нямаше да се налага да го молите да остане

Понякога истината боли и по-скоро сме склонни да тънем в заблуди, отколкото да признаем фактите. Понякога са необходими усилия, за да осъзнаете, че не можете да избягате от реалността, колкото и да се стараете. Това е един от онези моменти, когато просто искате да се скриете от целия свят и да се преструвате, че това не ви се случва.  Защото той вече не иска да бъде част от живота ви.

Казването на тези думи на себе си и истинското им осъзнаване изисква честност и смелост. Но когато направите това, ще завършите една глава от живота си и ще започнете друга – тази, в която сърцето ви е излекувано.

Излекувано болката от неуспешна връзка и от всички емоции, които някога сте изпитвали към някой, който никога повече няма да бъде вашата съдба. Трудно е да се признае, но докато не го направите, не можете да продължите напред.

Можете да изберете да го задържите в живота си, въпреки че той не е добре за вас. Но преди да вземете окончателното решение, знайте едно: ако той изобщо искаше да бъде с вас, нямаше да се налага да го молите да остане.

Не би трябвало да ходите при него посред нощ, защото не знаете дали всичко е наред с него, след като не ви се обаждал от три дни.

Не би трябвало да го молите да говори и да поправи отношенията ви.

Ако той те искаше в живота си, щеше да знае какво да прави. Не би трябвало да му обяснявате, че трябва да обсъдите проблемите си – той сам би започнал разговора.

Ако той искаше да бъде част от живота ви, нямаше да се тревожите за чувствата му към вас. Не би скрил емоциите и чувствата си.

Не бихте прекарвали безсънни нощи в размисли дали излиза с друг или не, дали е спрял да ви обича. Ако бяхте сигурни, че това е вашият човек, дори нямаше да мислите за това.

Ако той искаше да бъде с вас, нямаше да се налага да го молите да остане. Не би трябвало да мислите как да го убедите.

Ако ви обичаше, той щеше да знае какво да прави и никога нямаше да се откаже.

Истинската любов няма оправдания като „Трябва да мисля“ или „Още не съм готов“. Истинската любов няма съмнения. Или иска да бъде с вас, или не.

Да, ще бъде трудно. Ще трябва да се научите да живеете без него. Но стъпка по стъпка ще научите.

Но трябва да вземете окончателното решение. Или оставате с него, или си тръгвате.

И за ваше добро, не му позволявайте да влиза в живота ви отново, когато пожелае, и пак да си тръгва, когато стане твърде трудно.

Сложете край на това. Не му позволявайте да игнорира чувствата ви и да мисли само за себе си. След като го преодолеете, ще осъзнаете колко прекрасен може да бъде животът, когато се отървете от онези, които не ви носят щастие.

Не забравяйте: Ако той искаше да бъде част от живота ви, нямаше да искате да го помолите да остане.

По материали от чуждия печат

Tagged , , , , , ,
на горе