Чарът на семплата елегантност

0

Изчистеният и в същото време малко строг градски шик извайва прекрасен женствен силует.

Не бързайте да зачерквате този стил от гардероба си. Всъщност той би стоял добре във всяка една възраст: невинна елегантност, но без жената да изглежда порочно млада и непристойна. Не е и твърде класически и някак като за хора от третата възраст. Всъщност уцелва точната доза шик, който да направи жената интересна, сладка, закачлива и в същото време – премерена, леко дистанцирана, ако е необходимо – и малко хладна. Но пък задължително привличаща и секси по един по-различен начин.

По-добре прикрита, вместо разкриваща.

Едно от основните правила на този тип облекло. Независимо дали е рокля, или пола с блуза, голата плът остава добре скрита зад дрехите. Дължината на полата е задължително до и под коляното. Никакви цепки , никакви атрактивни срезове, които да показват загадъчно краката. По-голяма загадка от прикритите зад материята нозе няма. Дайте шанс на мъжката фантазия. Същото важи и за деколтето. Забравете големите и изрязани отвори, над които наднича голата ви гръд. Далеч по-удачно е да изберете блуза с поло яка или рокля с високо изрязано деколте. Силуетът може да бъде както прибран, така и силно разкроен, но в никакъв случай впит по тялото. Идеята отново е да прикрива, вместо да разкрива формите.

Малко детайли, но на място!

Всичко с мярка! Това правило трябва да следвате и с детайлите. Този стил не предполага много и пищни декорации и добавки към дрехите. Колкото по-малко бъдат на брой, толкова по-добре. Избирайте по-женствени решения – например декоративна подвижна якичка, дантелени детайли или панделки – това са закачливи елементи, които пасват чудесно на тази визия. А ако искате да бдете малко по-дръзка, добавете нестандартно бижу от атрактивни материали – пера, метал или нещо друго, което да стои като контрапункт на нежната елегантност на дрехата.

Categories: Мода

Leave A Reply