Четири прости фън шуй правила за щастлив дом

Четири прости фън шуй правила за щастлив дом
Идеи за дома

Четири прости фън шуй правила за щастлив дом

Все повече хора опитват да подреждат дома си според китайското учение фън шуй, като така се надяват да донесат положителна енергия в жилището си. Тази сравнително проста техника за подобряване на вибрациите преди често е пренебрегвана. Именно чрез нея обаче се постига така нужния баланс в ежедневието ни.

За да насърчите хармонично чувство в собствения си дом, опитайте тези четири прости начина да включите фън шуй.

Премахнете всички струпвания.

Струпването на предмети на едно място може да възпрепятства потока от енергия във вашия дом. Ако сте уморени, нещастни, немотивирани или изпитвате клаустрофобия, това се дължи именно на прекалено многото вещи на едно място. Използвайте организационни решения, за да ви помогнат да намалите струпването, особено около пасажи като врати и коридори. Премахнете всякакви препятствия пред вашето движение, докато ходите в дома си. Отървете се от всички ненужни или нежелани предмети. Така буквално ще изхвърлите негативната енергия. Освен това ще освободите ценно пространство, което може да ползвате за нещо по-полезно.

Затворете вратите на банята.

Много хора са загрижени за тоалетните си, когато става въпрос за фън шуй. Основната идея е, че водата непрекъснато тече във вашия дом. Не искаме богатството да се измие, тъй като водата е символ на богатството. Въпреки че водата се връща, след като е пречистена, най-добре е да държите капака на тоалетната седалка затворен по всяко време. Затворете и вратата на банята, за да сведете до минимум ефекта. Да, може да ви се струва ненужно, но фън шуй влияе до голяма степен именно на подсъзнанието.

Сложете повече огледала в дома си.

Огледалата са важни във фън шуй. Причината е, че те отразяват енергията и светлина около дома, следователно колкото повече – толкова по добре. Огледалата могат да се използват за увеличаване на възприятието ви за размера на малките стаи и за осветяване на мрачни места. Тъй като камините позволяват на енергията да изтича веднага от къщата, позиционирайте огледало върху нея, за да отразява енергията обратно в дома ви.

Включете правилните елементи.

Използването на петте елемента (огън, земя, метал, дърво и вода) насърчава баланса. Цветята, растенията и дърветата, както и мебелите от дърво, са отлични начини да включите дърво в дома си и да вдъхновите творчеството. За да включите елемента огън, опитайте да използвате свещи или тонове на червено и оранжево. Украсете дома си в земните тонове, за да създадете усещане за заземяване, баланс и стабилност. Водните характеристики като аквариуми и фонтани могат да генерират мъдрост и прозрение. Метални мебели и кръгли огледала, от друга страна, са отлични решения за насърчаване на яснотата и логиката. Когато планирате и проектирате вашия дом според принципите на фън шуй, трябва да се вземат предвид всичките пет аспекта.

Фън шуй традиционно символизира енергия и взаимодействие със света, като ви кара да се чувствате приповдигнато и позитивно. Не е нужно да правите огромни размествания в дома си и то веднага, може да започнете с основните неща. Когато веднъж се научите да обзавеждате дома си според фън шуй, постепенно това ще ви се превърне в навик. Така, в даден момент дори няма да полагате усилия да спазвате определени правила, тъй като ще ви идва отвътре.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе