Феята на красотата Ива Петкова за балните тенденции в грима тази година: най-актуални са свежите лица с различни технични очни линии с камъни и брокати

Красота

Феята на красотата Ива Петкова за балните тенденции в грима тази година: най-актуални са свежите лица с различни технични очни линии с камъни и брокати

Ива Петкова е дългогодишен гримьор, като с времето се наложи като един от най-добрите гримьори в България. С времето Ива се превърна в незаменима част от света на красотата, защото тя е тази, която създава красотата. Благодарение на нейния талант и съвършения грим, който създава, тя кара дамите да се чувстват истински красиви и щастливи.

За поредна година стотици абитуриентки се доверяват на нейния безупречен професионализъм, създавайки истински шедьовър върху всяко едно лице и избират да споделят най-вълнуващия си момент с Ива.

За балните тенденции в грима тази година, вълнението и пътя към успеха, вижте в интервюто от първо лице.

 

Здравей, Ивка! Благодаря ти, че прие поканата за интервю, въпреки безбройните ангажименти, които имаш.

– Здравей и аз благодаря за поканата! За мен е удоволствие!

 

Наближава един от най-вълнуващите моменти за всяко момиче – нейният бал. Разкажи ни от кога започна запазването на час за грим при теб?

 

– Така е, балът е най вълнуващият момент за всяко момиче, защото няма аналог и няма повторение. Записванията започнаха през ноември месец, като от много време няма никакви свободни часове при мен и момичетата работещи в студиото.

 Кой е най-ранният час, в който си гримирала?

– Най-ранният час за баловете си остава 3:00 ч. през нощта.

 

Вълнението на абитуриентките възпрепятства ли работата ти по някакъв начин?

– Не, по никакъв начин. Разбирам вълнението им. Все пак преди две години и аз имах абитуриентка. Напълно нормално е да са превъзбудени.

 А ти имаш ли притеснения в тези моменти?

– Не нямам притеснения, с изключение да не се омотаем с графика, но в такива натоварени дни плановете не са това което са.

Какви са абитуриентските тенденции относно грима тази година?

– Тази година има всякакви експерименти, но най-актуални са свежи лица с различни технични очни линии с камъни и брокати.

 Кой е сред най-предпочитаните гримове?

– Най-предпочитан грим е с акцент очна линия в по-артистичен вид.

 

Търси ли се все още класическия вид или дамите наблягат на по-екстравагантна визия?

– Класическият вид е винаги на мода, но определено в момента се търсят по-атрактивни визии.

 Роклята, обувките и аксесоарите винаги ли трябва да бъдат в тон с грима?

– Препоръчително е да има акцент с изброените неща, за да е най-пълна цялостната визия на абитуриентката.

Как се справяш с капризните клиенти?

– С усмивка и търпение.

 

  Коя част от грима отнема най-много време и е най-трудна за постигане?

– Най-дълго време ми отнема изработката  на тена, защото държа да е изпипан, издръжлив и да се усеща лекота на лицето. Идейността на очите е индивидуална.

Кой е любимият твой грим?

– Аз лично обичам Нюд гримове.

Какво те вдъхновява?

 

– Моите вдъхновения са мигновени и идват на момента. Всяка една клиентка, всяко едно обучение си имат специфичното вдъхновение, за да се получи индивидуална визия.

Как успяваш да се задържиш толкова дълго време на върха и да си сред най-добрите гримьори в цяла България?

– Благодаря за признанието.  Държа да прокарвам нови идеи във всеки един аспект на тази професия. В нея трябва да има отличителност.  Заобиколена съм от млади момичета, чрез които попивам доста интересни  неща в техните очи, като за това най-добър съветник е моята дъщеря Габи.

 Какво мислиш за гримьорите, които обработват снимките с програми? По този начин не лъжат ли аудиторията и бъдещите си клиенти относно тяхната работа?

– На първо място не уважават труда си и времето, което са отделили, за да покажат своята работа. Няма нищо лошо в това да се обработват снимките ,за да се представи изработката в най-добра светлина на аудиторията. Но някои прекаляват, защото с някои програми всички публикувани клиентки са като близначки и прекопирани, нищо общо с реалността. Така незапознати клиенти се подлъгват и виждат истината доста солено.

Твоята работа е изключително открояваща се. Как го постигаш?

– Изработвам всичко чрез опита си и личностното виждане как да се постигне дадена техника. И най-важното – с любов към професията.

Разкажи ни малко повече за обученията, които провеждаш в останалите градове в страната. Защо избираш и по-малките такива?

– Обичайно всеки избора по-голям град, тъй като там има повече събрани гримьори  на едно място, но в по-малките областни градове също има много талантливи колеги, които са възпрепятствани да се включат в събитие в голям град. Това е мое начинание, което се радвам, че стартирах, защото моята работа може да достигне до по притеснителни за такива събития колеги. Както и да спести излишни разходи в техния бюджет.

Ти си гримьора в България, който въведе доста смело  онлайн уроци по гримиране. Как се вдъхнови за тази идея?

 

– За онлайн уроци обмислях още от преди три години, после през пандемията, но в един момент реших, че трябва да разгърна начина на обучение и да съм в полза на всеки желаещ да подобрява своето качество в работата си на гримьор. Вдъхновявам се от чуждестранни колеги, пречупвам през себе си техни идеи, за да бъда себе си.

Тъй като наскоро се премести на ново място, успя ли да запазиш старите клиенти и бързо ли се приспособи към него?

– Това ново място го планувах още 2020 година, но ситуацията в личен и професионален план възпрепятства това начинание. Отложих го с две години, но не съжалявам. Случи се. Не, не загубих клиенти, напротив, дори се увеличиха в пъти повече и благодаря за тяхното доверие.

Кой е най-трудният ти момент по време на твоята професионална работа?

-Трудните моменти са много, най-трудно беше началото, защото имаше само един човек, който повярва в мен и това беше и е до днес моята най-добра приятелка Снежи. Трудни моменти има винаги, но е важно как ще се изправиш. До ден днешен израствам с такива моменти.

 Какво те прави щастлива?

 

– Работата ми ме прави много щастлива, като виждам милите усмивки на всички дами. Приятелите, които са доста обрани в моето обкръжение и моето семейство. Щастието е в малките неща и тези неща не са материални!

Какво ще пожелаеш на нашите читатели?

– На вашите читатели пожелавам да са живи и здрави. Да следват своите стремежи и да бъдат заобиколени само от искрени хора, които да ги правят щастливи и пълноценни.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
0 Споделено
Tagged , , , , , , , , , , ,
на горе
Copy link
Powered by Social Snap