4 типа токсични мъже, които да избягвате

Любов и партньорство

4 типа токсични мъже, които да избягвате

  •  
  •  

 

 

Хармоничните отношения и взаимната любов са това, за което мечтаят повечето хора. Откриването на половинка в живота е важно, но и трудно, затова помнете, че отношенията трябва да се изграждат разумно, ръководени не само от привличане и съчувствие, но и от здравия разум.

Животът ни е даден, за да се радваме и да получаваме удоволствие от него, а не да измъчваме и страдаме в токсични отношения. 

 

Трябва да разберете с кои хора можете да изградите отношения и с кои не.

 

 

  1. Манипулатор / насилник / тиранин

 

Основната задача на такива мъже е да ви покорят с волята си. Да ви контролират, потискайки личността ви чрез натиск, унижение, обезценяване. Те не се интересуват от чувствата и мислите на човека до себе си, а и като цяло на всички хора.

манипулатор

Противно на общоприетото схващане, насилниците избират силни и уверени в себе си жертви. След кратко време на красиво ухажване, „любимият“ започва да разкрива истинското си лице: кавги от нищо, обвинения във всички грехове, директни инструкции как да действате и пълно обезценяване на умствените ви способности. С течение на времето успешният и независим партньор става депресиран, несигурен и вече не е в състояние да прекъсне връзката, защото „кой друг може изобщо да те хареса“.

 

  1. Газлайтера

 

Този тип мъже умело ви карат да се съмнявате в реалността и собствената си адекватност. Подкопаването на собствената ви вяра в действията и мислите ви дава пълния контрол на газлайтера над вас.

 

Най -честите манипулации:

Отричане на факти: „Не направих това, просто забравихте“, „Не бих могъл да кажа това, това са отново твои фантазии.“

 

Емоционално отричане: „Наистина ли се разстройваш за такива дреболии? – това не е нормално “,” Прекалено емоционално реагираш на обикновени неща. ”

 

Позоваване на неадекватността на възприятието, емоционалната нестабилност: “Започваш ли да откачаш отново?” “Пак ли изпадна в депресия?”

Тази тактика, популярна сред психолозите като „газлайтинг“ води до факта, че всеки път, когато се опитвате да разрешите конфликта, потвърждавате вината си и чувството си за безполезност. И вашият партньор ще продължи да издевателства над вас психологически, обвързвайки ви все повече със себе си.

 

 

  1. Женения мъж

 

Токсичността на една такава връзка е, че вие по собствена воля се вкарвате във връзка, обречена на провал. Парадоксално, но такава връзка може да продължи с години. Мъжът ви уверява, че в семейството всичко е много лошо, бракът е на път да се разпадне и като цяло всичко търпи само заради децата. По този начин мъжът решава проблемите си под формата на липса на нови емоции или новост в интимния си живот, а любовницата му слуша години наред обещания за дългоочаквано събиране, което най-често не се случва.

женен мъж

 

  1. Мрънкалото

 

Тази категория включва мъже, които или не работят, или имат ниско социално ниво. В допълнение към факта, че нямат житейски амбиции, с времето те започват да те влачат до дъното. Разговорите за непризнаването на качествата му, за милионите, които той трябва да спечели с ума си, но по някаква причина скучните шефове не разбират и т.н., първо принуждават една жена да съпреживява с любимия си, но с течение на времето тя няма време да погледне назад, тъй като неусетно вече влачи върху себе си всичко – не само проблемите, но и издръжката на любимия си от години.

 


  •  
  •  
Tagged , , , , ,
на горе