стареене
Здраве и добра форма

8 безпогрешни трика: най-добрите съвети против стареене

 

За стареене има прости процедури, които могат да ви помогнат да забавите времето. Те няма да спрат часовника, но ще ви накарат да изглеждате по-млади. Приложете ги на практика!

 

Ако искате да обявите война на фините линии, бръчките, увисването, петната и други видими признаци на изминалото време, трябва да включите добрите навици в ежедневието си. Има няколко  прости трика против стареене, които няма да ви струва кой знае какво да въведете в ежедневието си, но те ще ви помогнат да забавите признаците на стареене.

 

НАЙ-ДОБРИТЕ ТРИКОВЕ ПРОТИВ СТАРЕЕНЕ

Като начало трябва да имате предвид, че не всички части на тялото и лицето ви се променят по един и същи начин през годините. Има области, които са по-крехки и деликатни от другите и затова трябва да им обърнете специално внимание, ако искате да удължите младостта си. Ръцете, контурът на очите, шията и деколтето, устните, ръцете, коленете и дори косата ви са склонни да бъдат по-увредени след определена възраст.

 

Какво можете да направите, за да ги подмладите? Продължавайте да четете….

 

Хидратация

Хидратация, хидратация и пак хидратация за вашите ръце. Използваме безброй козметика, за да се грижим за лицето си, но много пъти забравяме да  се грижим за ръцете си . Бръчки, вени, сухота … те карат ръцете ви да се напукат и да изглеждат дори по-възрастни, отколкото сте в действителност. Не ги пренебрегвайте: използвайте ръкавици за домакинска работа, хидратирайте ги ежедневно поне сутрин и вечер, правете ексфолираща маска веднъж седмично и не забравяйте да нанесете слънцезащитен крем. Те ще ви бъдат благодарни!

 

Изключителна грижа за околоочния контур.

 

Това е още една от областите, които могат да ни натоварят с повече години. Околоочният контур страда много с годините и външните агресии, така че трябва да вземете изключителни предпазни мерки. Освен да прибягвате до козметични процедури с активни съставки против стареене, също така можете да използвате специални маски-лепенки за зоната веднъж седмично или на всеки две седмици. Ако сте склонни да имате торбички и тъмни кръгове, нанесете лед и масажирайте с нефритен ролер. Правете го с кръгови движения, търкаляйки през клепача и под окото.

Грижете се за устните си

Сочната и добре хидратирана уста е признак на младост, така че трябва да предотвратите изсушаването на устните и показването на онези малки кожички, които толкова малко благоприятстват имиджа ви. Винаги носете под ръка подхранващ балсам за устни за моменти на екстремна топлина или студ и ако забележите пукнатини, нанесете специфичен за зоната ексфолиант, за да премахнете мъртвите клетки от зоната.

Стягащи маски за шията и деколтето.

Пилингите и стягащите маски могат да бъдат полезни за омекотяване на кожата и намаляване на бръчките в областта на деколтето и предотвратяване на увисване на шията, но използвайте продукти, които не са прекалено агресивни към кожата и ги нанасяйте внимателно. Това е деликатна зона и може да се раздразни. Друг съвет: ако забележите, че позицията, която заемате, когато спите, кара деколтето ви да се набръчква много, помислете за използването на лепенки или специфични сутиени през нощта, за да разтегнете зоната, докато спите.

 

Забравете обработените храни в името на овала на лицето си.

 

Заедно с козметиката, диетата може да направи чудеса за предотвратяване на бръчки и увисване . За да се борите с увисването на лицето, пийте повече от един и половина литра вода на ден и се опитайте да премахнете всяка храна с възпалителен ефект от диетата си. Свръхобработената, рафинирана захар, трансмазнини, алкохол и тютюн могат да ускорят процеса на увисване, който неизбежно засяга лицето ви след определена възраст.

 

Много упражнения за стягане на ръцете.

Възрастта издава и вътрешната страна на ръцете. Увисването също се установява в тази област, когато достигнете определена възраст, ако не вземете необходимите предпазни мерки. Има много упражнения за тонизиране на бицепсите и трицепсите , които трябва да правите няколко пъти седмично, както и специфични упражнения за предотвратяване на увисване.

 

Допълнително подхранване на кожата на лактите и коленете.

Те са едни от най-забравяните в тялото и ако изсъхнат, могат да ви направят да изглеждате много по-възрастни. Използвайте ексфолиант под душа, за да ги изгладите, и нанесете силно подхранващ крем преди да се облечете.

Уплътняване на гривата. С напредване на възрастта косата ви губи сила, блясък и плътност. Това е проверена истина. Но можете да се борите с тези ефекти с подходящо лечение! Уверете се, че използвате шампоани, балсами  и маски за увеличаване на обема , които са подходящи за вашия тип коса, и не прекалявайте с използването на топлинни инструменти за оформяне. Погледнете внимателно всяка промяна, която вашият скалп претърпява, за да му дадете подхранващ или възстановяващ тласък, ако е необходимо.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , ,
на горе