Силна магнитна буря достигна до Земята

магнитни бури септември
Интересно

Силна магнитна буря достигна до Земята

Силна магнитна буря достигна до повърхността на нашата планета Земя. В статията ще откриете полезни съвети за всички метеозависими хора, как по-леко да преминават през активните дни, докато силната магнитна буря започне плавно да затихва.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Село Мечкул, по стъпките на Крали Марко

Август 2022 г. ще бъде доста активен от страна на слънчеви изригвания. Ето защо, хората с хронични заболявания и тези, които имат висока чувствителност към магнитните бури, е добре да следят датите и да спазват указанията на лекуващите ги лекари.

силна магнитна буря

Силна магнитна буря, днес на 8 август 2022

Според предварителните прогнози на специалистите в областта очакваният пик на магнитната буря бе за утре, 9 август 2022. Все пак за това се наричат прогнози, защото много често космическите събития ни поднасят изненади.

В нощта срещу понеделник, 8 август 2022, слънчевият вятър, вече достигна до повърхността на земята и предизвика силна магнитна буря.

Днес, 8 август 2022, магнитната буря ще бъде силна, със сила Кр = 5.

Магнитните колебания ще продължат на 9 и 10 август, 2022. Очакваният индекс ще бъде от Кр = 3 до Кр = 4. Силата на мощта се изчислява по скалата от индекс 2 до индекс 9.

Утре, 9 август 2022, магнитната буря ще продължи. Според прогнозите на специалистите в областта, очакваната степен е 4. Едва в сряда, 10 август, слънчевият вятър ще затихва, а магнитната обстановка постепенно ще започне да се нормализира.

Дали, тази внезапна и силна магнитна буря има връзка с огледалната дата 8.8 и астрологичнто събитие отваряне на „Лъвският портал“, това оставяме на вас… Интересна тема за размисъл в този фантастичен ден, изпълнен с планетарни приключения!

Какво казват астрофизиците за магнитната буря

Учените са доказали, че под въздействието на електромагнитните излъчвания структурата на кръвта се променя. По време на магнитна буря кръвообращението в съдовете се забавя, силата на сърдечните контракции намалява и могат да се появят аритмии.

В резултат на колебания в кръвното налягане чувствителните хора започват да усещат стягащо главоболие.

Как слънчевите изригвания влияят върху човешкият организъм

Промяната на някои от активните съставки на кръвта предизвиква някои негативни усещания. Най-често срещаните са: пробождания в сърдечната област, ускорен или забавен сърдечен ритъм, световъртеж, замаяност, притъмняване пред очите, болки в ставите, чувство за апатия.

При възрастните хора, които често са с хронични заболявания, може да настъпят нарушения в благосъстоянието. Това се изразява, най-вече с чувство на умора.

Най-устойчиви към влиянията на геомагнитните бури са младите хора, които са не само в добра физическа, но и психическа форма.

Съвети по време на магнитна буря

За да намалите негативното влияние на магнитните бури върху тялото, ограничете интензивната физическа активност, почивайте си повече, разходете се на чист въздух и си осигурете добър сън. Придържайте се към здравословна диета: яжте риба, зеленчуци, зърнени храни, пийте повече вода.

Въздържайте се от пиене на кафе, алкохол, пушене. Не се поддавайте на стреса, избягвайте конфликтни ситуации. Не се заемайте с работа, която изисква концентрация и внимание. Ограничете шофирането.

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , ,
на горе