Салата с пилешко и портокал за вашата празнична трапеза

салата с пилешко и портокал
Идеи за дома

Салата с пилешко и портокал за вашата празнична трапеза

Перфектната салата с пилешко и портокал за вашата празнична трапеза. Салата с пиле и портокал – толкова шикозна, лесна за приготвяне, невероятно вкусна, различна и прекрасна на външен вид.

Салата Маргаритка – рецепта

Класическа салата „Мимоза“

Салата във вид на торта

Вкусно руло от тиквички

“Палачинки” от тиквички

„Чашки“ от тиквички

Мариновани тиквички – чудно предястие и отлично мезе

Салата с пилешко и портокал е чудесен избор за вечеря или като лека закуска за тези, които внимателно следят с какво се хранят. Богата на витамини, а освен всичко изброено до тук, тази салата с пилешко ще пасне идеално на празничната ви трапеза.

салата с пилешко и портокал

Салата с пилешко и портокал за вашата празнична (новогодишна) трапеза

Обичайно на празници и важни събития на масата присъстват „тежки“ месни ястия. Следователно тази рецепта за салата с пилешко месо и портокал ще бъде чудесно предложение. Освен това, е нещо различно, леко и елегантно.

Как да си приготвите салата с пилешко и портокал?

Необходими продукти за 2 порции:

-1 „пеперуда“ пилешки гърди;

-джинджифил;

-листен зеленчук (рукола, маруля, спанак);

-1/2 портокал;

-1 диетичен хляб;

-1 бр. авокадо;

-1 бр. лимон;

-1 връзка зелен лук;

-зехтин или олио;

-оцет „Балсамико“;

-сол на вкус;

-черен пипер на вкус.

салата с пилешко и портокал

Начин на приготвяне на салата с пилешко и портокал:

Тази салата с пилешко месо и портокал се приготвя много лесно, само в няколко стъпки.

Еко как:

Стъпка 1: Нарежете местото от пилешки гърди на тънки парченца и ги мариновайте за половин час в лимонов сок. Отгоре поръсете с настърган джинджифил, сол, черен пипер и зелен лук.

Стъпка 2: Изпечете пилешкото на скара или грил-тиган до златисто кафяво, или както го обичате.

Стъпка 3: Нарежете диетичния хляб на малки кубчета. Полейте се с олио, поръсете със сол, черен пипер и запечете във фурна или в тиган, докато станат хрупкави.

Стъпка 4: Почистете портокала от кората и ципите. Нарежете на малки парченца.

Стъпка 5: Направете същото и с авокадото.

Стъпка 6: Измийте и подсушете руколата или друг зеленолистен зеленчук по ваш избор.

Стъпка 7: Направете „канапе“ от зеленолистните зеленчуци. В широка чиния за салата наредете останалите съставки така, че да изглеждат ефектно и красиво.

Стъпка 8: Обогатете вкусът със сол, зехтин (олио) и полейте с оцет „Балсамико“.

За завършек може да поръсите със сусам или ситно натрошено тиквено семе.

Добър апетит! Гответе с желание и любов!

Месо, гъбки, кисели краставички, маслини, вино… Прекрасно и богато на вкус ястие с месо

Вкусни хапки от свинско месо върху „канапе“ от пухкаво картофено пюре

Пилешка супа – „мехлем“ за стомаха, ползи за здравето, основни трикове за вкуса + рецепта на готвача

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе