Пъпеш за вечна младост

В разгара сме на сезона не само на дините, но и на пъпешите. Те са богати на желязо, калий, калций, натрий, магнезий. Пъпешът съдържа и германий – рядък и ценен микроелемент, за който се счита, че поддържа младостта на клетката. Ето защо са полезни при изтощение и малокръвие, при атеросклероза, сърдечно-съдови заболявания.

Редовното хапване на пъпеш действа добре при нервност и умствена преумора. Пъпешът има съдържание на алкални вещества, помагащи за разтварянето на камъни в бъбреците. За тази цел е препоръчително да се изяждат по две, средно големи парчета от плода, като  се препоръчва да се консумират между храненията. Полезните качества на свежия плод се дължат на високото съдържание на фолиева киселина, стимулираща образуването на кръвни клетки от костния мозък и подпомага секрецията на солна киселина в стомаха.

С консумирането на 150 грама пъпеш задоволяваме необходимостта на организма от киселината за деня. Затова здравословният продукт е подходящ за жени, които планират бременност, бременни, деца и хора с хронични заболявания. В горещите летни дни е идеално средство да се освежим, тонизираме и заситим глада. Консумирането му спомага и освобождаването на организма от отрови. Подходяща диета за здраве и отслабване е веднъж в седмицата да изяждаме от 3 до 5 кг. пъпеш. С хапването на сладкия плод може да си правите по 1-2 разтоварващи дни.

Tags:

Comments are closed.