Практически съвети за нови родители

Практически съвети за нови родители
Интересно

Практически съвети за нови родители

За всеки млад родител първите месеци след появата на бебето са изпълнени, освен с много положителни емоции, и с много стрес и липса на сън. Това може да се окаже много лошо за хората, които се поддават на напрежението и паниката. Помощта е нужна от всеки по-опитен родител, защото тези преживявания са напълно нови и несигурността е по- голяма от всякога. Затова е хубаво да е запознаете с колкото се може повече полезни съвети за тези толкова трудни моменти, за да можете в пълна степен да се насладите на приятните мигове да бъдете родители.

Първата година е предизвикателство. Много хора казват, че когато имат деца, това няма да промени живота им. Те просто ще вземат бебето заедно със себе си, където и да отидат. Това е хубава мисъл, но в действителност не се получава по този начин. Първата година е предизвикателна, защото раждането на бебе ще обърне света на всеки. Имате мъничко човече, което разчита на вас за хранене, смяна на пелените, утешаване,  люлеене, пеене и каквото и да е друго.

Спете, когато и бебето спи. Тъй като бебетата са голяма отговорност, докато са будни, използвайте възможността да спите, когато и те спят. Не можете да подремнете, докато са будни. Затова не пропускайте възможността да наваксате със съня, докато и те си почиват. Може да е изкушаващо да стоите до късно, за да гледате любимото си шоу, но на следващия ден със сигурност няма да мислите така, ако трябва да тичате след детето си.

Не приемайте съвети от когото и да е. Новите родители получават много непоискани съвети, особено от семейството и приятелите. Имайте предвид, че те дават наставления, защото ви обичат и се опитват да помогнат. Не е нужно обаче да следвате съветите на другите, само защото те ги предлагат. Правите това, което е най-добре за вашето собствено бебе.

Не сравнявайте бебето си с другите. Всички новородени са различни, което е напълно нормално. Някои бебета имат колики. Това не означава, че те ще имат проблеми по-късно. Всички новородени се развиват с различни темпове. Можете да имате едно бебе, което ходи на девет месеца, и друго, което не става до 14 месеца, но и двете да са здрави и щастливи.

на горе