Правилата на красивата прическа

0

1. Хвърчащата коса се дължи на електрическия заряд. Това се случва, когато косата е много суха. От вас зависи да използвате подходящи препарати и да възстановите правилния баланс на влага – балсам срещу наелектрезиране и лак с антистатичен ефект.

2. В случай, че използвате преса за коса, трябва да я защитите, като преди това я третирате със специални стилизиращи продукти. Никога не използвайте инструменти за изправяне върху мокра коса! Това нагрява водата в косъма до точката на кипене с вредни ефекти, от които буквално ще ви настръхне косата.

3. По-добре е да потъмните косата си. През зимата русокосите трябва да изберат малко по-тъмен тон. Това изглежда по-естествено и е по-благоприятно за косата. Боядисването на косата в по-светъл цвят всъщност е неблагоприятно за структурата на косъма и изсушава косата.

4. Позлатените гребени са предназначени да неутрализират наелектризираните кичури коса. Обикновено четка с естествени косми също върши работа. Такава четка също така привежда в ред неговия слой.

5. Трябва да изпозлвате препарати за терапия без измиване. Оставените в косата препарати не само балсамират косата, но и изграждат тънък слок около косъма, за да го предпазят от зимния въздух.

6. Лакът за коса също има предпазващ ефект. Напръскайте косата от разстояние 20 до 30 см и го разпределете върху косата внимателно с ръце. Така ще се справите със сухите краища и статичното електричество.

Leave A Reply