Ползите да бъдете обвързани

Ползите да бъдете обвързани
Любов и партньорство

Ползите да бъдете обвързани

  •  
  •  

Винаги е приятно, когато сте влюбени. Това чувство дава допълнителен стимул да вършите ежедневните неща, които по принцип са ви досадно задължение. Неусетно минава времето ви и се наслаждавате на живота с любимия човек. Връзката дава много приятни изживявания, които няма как да изпитате, ако сте необвързани. Някои хора продължават да живеят с идеята, че да бъдат сами е най-добрият вариант и имат възможност да правят хиляди неща, но те не разбират какво изпускат, когато са без човек до себе си. Нищо не може да замени прегръдката, когато се приберете от работа, целувката за лека нощ или приятната почивка през лятото заедно с любимия човек. Ползите от това да бъдете обвързан са изключително много. Ето някои от тях:

Прави ви щастливи. Да бъдете с човека, в когото те влюбени, освобождава щастливите ви хормони. Нищо чудно, че някои хора наричат ​​партньорите си своите „щастливи хапчета“. Не е изненадващо, че когато имате проблем или нещо не е наред, първият човек, който искате да дойде при вас, е вашият любим.

Наличието на партньор, който ви подкрепя, ви кара да се чувствате по-уверени и сигурни. Да имате половинка е не само вдъхновяващо. То ви насърчава да преследвате своята страст или цели, колкото и трудно да е това. Ако имате половинка, която вярва във вас, тогава ставате по-уверени в това, което можете да направите и желанието да го впечатлите служи като гориво и още по-голяма мотивация да се справите успешно.

По-малко сте склонни към стрес. Здравословната връзка е добро средство за облекчаване на стреса. Партньорът ви не само служи като амортисьор на вашите драми, но той може да ви развесели, когато сте толкова мрачни поради един разочароващ работен ден. Вечерна разходка или тренировка в парка в компанията на любимия човек, излизане на вечеря, гледане на филм или обикновен разговор на чаша кафе могат да помогнат за това да се почувствате по-добре.

Има някой, който може  честно да ви поправи, ако бъркате. Човекът, който наистина ви обича, никога няма да толерира грешките ви. Ако имате партньор, който ви казва всеки път, когато сте направили нещо нередно и ви съветва как да оправите стореното, тогава вие се насочвате в правилната посока. Той може да ви повлияе да бъдете добър човек и приятел.

Откривате повече за себе си и човека, с когото искате да прекарате живота си. Когато имате партньор до себе си, по-лесно можете да откриете повече за вашия свят, личност и възможности, вашите социални умения, отношение, характер и черти, които може и да не подозирате. Ако чувствата ви са искрени и взаимни и искате да прекарате цял живот един с друг, още по-добре.

Помага ви да станете по-търпеливи и разбиращи. Да бъдете с човек, който има различен произход  или характер от вас, наистина ще предизвика вашето търпение. Нормално е да имате недоразумения във връзката, но ако и двамата сте готови да решите нещата, скоро ще се научите да контролирате характерите си и да проявявате търпение и разбиране един към друг.

Научавате се как да бъдете смирени. Една от тайните на здравословната и дълготрайна връзка е смирението. Зрелите двойки прощават, желаят да признаят допуснатите грешки в името на общото благо и могат да преглътнат егото си и да кажат„съжалявам“, дори ако мислят.


  •  
  •  
Tagged , , , ,
на горе