Как да декорирате спалнята си, за да повдигнете настроението си

Как да декорирате спалнята си, за да повдигнете настроението си
Идеи за дома

Как да декорирате спалнята си, за да повдигнете настроението си

Интериорът на вашите домове е отражение на самите вас и вашата личност. Винаги трябва да отразява позитивизъм и спокойствие, когато влезете вътре. В днешно време всички имат много напрегнат график и най-важни са спалните, където всеки търси спокойствие и комфорт. През последните две години пандемията засегна домашните пространства по много начини. Осъзнахте, че трябва да цените цялото време, което имате и да полагате повече грижи за дома си. Спалните например са специално пространство, а с правилното им декориране ще повдигнете настроението си значително.

Интериорните дизайнери предлагат разнообразни съвети за декориране на интериора на вашата спалня, за да постигнете тази цел.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Ето няколко лесни и евтини варианти, с които можете да направите мястото ви за сън в едно прекрасно помещение. Така ще се чувствате отлично и ще повдигнете настроението си:

Щастливи цветове

Комбинацията от цветове, които избирате, оказва огромно влияние върху настроението ви. Правилните цветове могат незабавно да подобрят вашето състояние.  Те могат да ви накарат да се чувствате отпуснати и спокойни или весели и развълнувани. Например зелените, сините и земните тонове са естествено успокояващи цветове. Палитрата остава много близка до нюансите, които бихте намерили в природата. Някои хора избират тъмните цветове, но те определено не са удачен вариант, защото могат да ви накарат да се чувствате подтиснати в собствения ви дом.

Свежи цветя и растения

Добавянето на красиви цветя и зелени растения автоматично ще повиши настроението ви. Различни проучвания разкриват, че поставянето на едно средно голямо растение в стаята подобрява качеството на въздуха с до 25%. По-добър кислород, по-добро настроение. Освен това ще добави приятна миризма към пространството. Стайните растения във вашите пространства са не само добри пречистватели на въздуха, но също така вливат толкова много позитивност във вашето място, за да се чувстваме по-добре. Много стайни растения като английски бръшлян, змийско растение, местна палма, паякообразно растение и папрати могат да помогнат да повдигнете настроението си.

Произведение на изкуството

Спалните са най-интимното пространство в къщата. Произведенията на изкуството повдигат духа и създават настроение, което е в контраст с палитрата на спалнята. Помислете за картина с ярки цветове и вълнуващи форми. През последните години тапетите се появиха с толкова много модели и текстури. Така че правилният им избор може незабавно да вдъхне нов живот на пространството. На пазара се предлага красива гама от тапети, от които да избирате. Затова направете обиколка през няколко магазина за интериор и със сигурност ще изберете подходящ вариант за вашата стая.

Ароматизирани спиртни напитки

Поддържайте спалнята си свежа с ароматизирани свещи. Нека стаята да мирише приятно през целия ден. Ароматът може да бъде изключително ефективен, за да повдигнете настроението си и да предизвикате щастливи спомени. Купете свещи с флорална нотка като жасмин или сложете сладка канела за пикантна атмосфера. Има толкова много начини да накарате стаята ви да мирише невероятно.

Четири съвета как да скриете кабелите във вашия дом

Прости съвети как да премахнете скуката от бяла стая

Четири прости фън шуй правила за щастлив дом

Три неща, които трябва да изхвърлите от дома си

Топлината идва със светлината

Осветлението е много важен фактор във всяко пространство. С правилния подбор на осветителни тела и тяхното разположение можем лесно да озарим спалните си и да добавим цялата необходима топлина. Осветлението помага при настройването на настроението. Простата висяща лампа добавя топлина към стаята и малко драма. Заложете на нетрадиционни лампи в уникални форми или размери, които ще придадат елегантен вид на спалните.

Комфорт

Комфортът е много важен фактор от всички. Като се има предвид, че прекарваме една трета от живота си в леглото, има смисъл да инвестираме в най-доброто спално бельо и чаршафи. Те могат да имат огромен ефект върху качеството на съня ви и да помогнат да повдигнете настроението си, макар да не го осъзнавате. Визуално леглото е най-голямата мебел и централната точка на вашата спалня, така че вашето спално бельо е ключът към усмивката ви, веднага щом влезете. Спалното бельо трябва да е супер меко и свежо. Перфектно за всички сезони, защото е дишащо и ви топли през зимата, тъй като регулира телесната ви температура.

Най-подходящите цветове за декор на дома за въздушните знаци в зодиака

Четири задължителни елемента за елегантна декорация на мястото за хранене в дома ви

Евтини идеи за декор, с които да направите дома си да изглежда луксозен

Най-подходящите цветове за декор на дома за огнените знаци в зодиака

Страхотни идеи за декор на входа на жилището, с които да направите запомнящо се първо впечатление

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , ,
на горе