Мистичната Каменна гора – едно от най-силно енергийните места в България

мистичната Каменна гора
Величествена България

Мистичната Каменна гора – едно от най-силно енергийните места в България

[modula id=“29848″]

Мистичната Каменна гора, е място известно и с тези имена: Побитите камъни, Вкаменената гора, Дикилиташ. Побитите камъни са скални образувания, разположени на 18 км. от центъра на Варна. Местоположението на Каменната гора е от двете страни на пътя за Варна – София, в близост около селата Слънчево, Баново и Страшимирово, заемащи площ от 7 кв.км.

Златолист, Източник на вяра и чудеса

Рупите, вихър от космически енергии

Самуилова крепост, паметни „страници“ от българската история

Село Мечкул, по стъпките на Крали Марко

Крушунските водопади – перлата на омайната красота на Величествена България

Поразителната красота на Белоградчишките скали, където всяка скала има собствена история

Мелник, където автентичността и магията се сливат в едно

Роженски манастир, „Храна“ за душата

Стобските пирамиди – природен феномен, част от природната съкровищница на Величествена България

Мистичната Каменна гора, там където енергията е толкова мощна, че влияе на времето

мистичната Каменна гора

Какво представлява мистичната Каменна гора (Побитите камъни)?

Загадъчната природна забележителност – Побитите камъни, представлява формация от каменни колони, някои от които с височина до 10 м., кухи или плътни цилиндрични форми, пресечени конуси, различни по форма и големина скални блокове и множество каменни късове, разпределени по територията на целия комплекс. Съществува твърдение, че дълбочината на някои от побитите камъни, е впечатляващите 100 м. Невероятно!!!

В продължение на стотици хиляди години природата е ваяла каменните образувания, за да ги превърне във впечатляващи скулптури, изобразяващи фигури хора, животни, великани, митични същества. „Каменните стражи”, „Камилата”, „Трона”, „Каменната гора” са по-известните имена на малка част от тези феноменални скални образувания.

Какво прави мястото толкова загадъчно и уникално?

Със сигурност мнозина, вече са посетили загадъчният обект, но може би ще ви бъде интересно да прочетете няколко споделени истински истории и какво точно има тук. Мястото, буквално е обгърнато в мистерии. На някои от посетителите им са се случвали необясними явления, други споделят за странни видения.

Едно, обаче, е сигурно, че този природен феномен е силно заредено с мощни енергийни потоци! За наша гордост и радост част от територията на Величествена България!

Веднъж стъпили тук, ще ви направи силно впечатление чистият бял пясък, много наподобяващ пустинен и потъналите дълбоко в него камъни, сякаш гледате засадено в почвата цвете.

Друг изумителен факт, е че за разлика от много други каменни образувания, тук не се забелязва скална основа! Защо се е случило това – никой не знае със сигурност, но по тази тема са написани много научни статии и дисертации.

Мистериозно е, че има посетители, които споделят за спиране на часовника, на камерата или проблеми със сигнала. Да се замисли човек, някакви магнитни колебания ли има там или на точно определи места времето за миг спира?

Голяма част от туристите с ентусиазъм споделят, че са почувствали много мощен прилив на енергия – някои внезапно започвали да треперят, други чувствали вътрешно вибриране, необяснимо настръхване на кожата, статичност в косата и т.н.

Жителите на околните села споделят, че известната ни пророчица Ванга е посещавала Каменната гора, за да се зарежда със излъчваната силна енергия.

Представяме ви символиката на част от най-интересните каменни фигури, съставляващи мистичната Каменна гора

* Фигура с формата на щъркел

Щъркеловият камък, е наречен камъкът на плодородието. Според вярванията, семейство, което има репродуктивни проблеми, може да посетят място. Всички знаем с какво е свързан щъркелът в народните ни поверия. За целта трябва да прегърнете този камък, да постоите известно време, да го помолите за рожба. Тук смисълът е да се заредите чрез него с необходимата енергия.

* Камъкът на вечната любов

мистичната Каменна гора

Този камък не е много висок, поради което по-трудно се намира. В средата на камъка  има кухина, която има формата на сърце. По-интересното е, че точно определена позиция на слънцето сърцето се отразява в пясъка. Интересно явление! Ще забележите много влюбени двойки, да се снимат край Камъкът на вечната любов.

* Камъкът „Трон“

Този камък има вид на рамка. Според поверието, ако можете да се проврете през нея, тогава нямате грехове. Този камък не допуска преминаването на прегрешения, сякаш е като „контролна, филтрираща рамка“. Интересен факт, който ни споделиха, е, че понякога слаби хора не могат да преминат, тъй като камъкът не ги пуска. Наистина е голяма загадка. Не всичко е обяснимо на това мистично място.

* Кръг от камъни за сбъдване на желания.

мистичната Каменна гора

Камъните подредени във формата на кръг се намират в самия край на Каменната гора. Именно тази част от това магично място се счита за най-мощното и енергийно. Според съществуваща информация, самата Вера Уанг е посещавала мястото, за да черпи от тази живителна енергия.

Привечер, когато потокът от туристи съвсем намалее, ще забележите група хора, които седят с часове в поза лотос, медитирайки с отворени към небето длани.

За да ви се сбъдне голямо желание, трябва да вървите по външните граници на кръга. Повторете три пъти по часовниковата стрелка, като през цялото време мислете и си представяйте толкова силно, че сякаш мечтата ви, вече е сбъдната.

* Цилиндричните камъни.

В Каменната гора има много цилиндрични камъни с куха сърцевина. Преданието гласи, че ако от едната страна погледне момче или момиче, а от другата страна е неговата или нейната половинка с гръб към отвора, тогава тези влюбени сърца ще се обичат винаги.

Не са малко хората, които често пътуват покрай магическото място, да споделят, че понякога през зимните вечери са виждали силно сияние над Каменната гора (Побитите камъни), точно в района на Кръга за сбъдване на желания. А каква е първопричината на тези сияния, които не са характерни за нашите ширини, може би само малцина са избрани да знаят? Може би…

За финал…

Дали по някакъв невидим за човешките очи начин, тази вкаменена гора, Белоградчишките скали – град от застинали титани, село Мечкул – българският Стоунхендж и още подобни обекти, всички разположени на българска територия, ни захранват със силна и необяснима енергия? Космическа ли е или „извира“ от недрата на земята?

Феноменална е нашата прелестна Родина – България!!!

Полезна информация:

Каменната гора или Побитите камъни

На място се заплаща входна такса, като за деца и пенсионери има отстъпки.

Носете удобни дрехи и обувки.

В топлите летни дни задължително се съобразявайте с климатичните условия и здравословното ви състояние. Носете шапки, вода и дрехи от естествени материи.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , , , , ,
на горе