Коледна магия у дома

0

Коледа наближава, а това означава, че е време да украсите дома и. Елхата и лампичките са класика в жанра, но има много други варианти за пресъздаване на магията на празника. Предлагаме ви пет лесни осъществими идеи в тази посока, които гарантирано ще впечатлят близките и гостите ви със своята оригиналност и атрактивност:

  • Напълнете голяна ваза или друг прозраче стъклен съд с коледни топки в 2-3 цвята и вържете отгоре панделка. Поставете го върху сребрист подност и наредете наоколо още няколко топки и смачкани парченца от бели салфетки, които да придават снежен ефект. Сложете „подаръка“ на видно място – например върху масата във всекидневната. Не по-малко атрактивна подобна украса ще получите, като напълните няколко високи прозрачни вази с коледни топки и ги поставите на различни места в дома си.
  • Увийте около декоративните възглавници червена панделка. Така те моментално ще заприличат на коледни подаръци.
  • Жал ви е да изхвърлите красивите коледни картички? В такъв случай ги превърнете в произведение на изкуството. Сложете няколко сухи клонки в голяма ваза и забодете картичките върху тях. Можете да увиете клонките с червена панделка, за да допълните очарованието.
  • Напълнете непрозрачна ваза или най-обикновена тенекиена кутия със стиропор о забодете в него различни коледни топки или други украшения, така че да се получи своеобразен букет. Увийте съда с пандлка – за предпочитане червена.
  • Напръскайте борови или елхови клонки със сребърна или златна боя и украсете с тях входната врата, прозорците или каквото друго пожелаете. Можете да закачите на клонките и по 1-2 коледни украшения. Много атрактивни биха били също боядисаните в сребристо или златисто шишарки. Можете просто да ги поставите в купа на масата или да украсите с тях каквото поискате.

 

Leave A Reply