Прост трик от десетилетия, който помага на стайните растения да не боледуват и винаги да цъфтят обилно, а разсадът да расте активно!

мушкато
Идеи за дома Интересно

Прост трик от десетилетия, който помага на стайните растения да не боледуват и винаги да цъфтят обилно, а разсадът да расте активно!

Здравейте, скъпи домакини и приятели на HappyWoman! Искате ли да се наслаждавате на здрави и обилно цъфтящи стайни, градински цветя и растения?

 

Днес ще ви запознаем с един много стар метод, който подхранва всички стайни растения през зимата и не само, като ги зарежда с много енергия.

Този метод важи и при отглеждане на земеделски култури.

От какво се нуждаят растенията, за да бъдат здрави?

Всяко живо същество, било то човек, куче, котка, всеки зеленчук или цвете, винаги се нуждае от добро хранене и поддържане на оптимален воден баланс. Това важи и за онези растения, които виреят в дома ви. Нуждата от вода се решава много лесно. Достатъчно е само да ги поливате правилно и редовно, но когато става дума за храненето е малко по-сложно.

Грижа за стайните растения.

Необходимо е почвата, в която растат, постоянно да се подхранва. А също така, да се дезинфекцира. Тук на помощ идва напълно бюджетен метод, който може да бъде закупен на много ниска цена в почти всяка аптека.

Това е кислородната вода – 3% или научно казано Водороден пероксид (прекис)  – 3%.

Със сигурност много градинари го използват при отглеждане на разсад, а също така го добавят на различни стайни растения. И в това има голям смисъл, защото много помага на растенията.

В какво се изразяват ползите при растенията на Кислородната вода – 3%?

Именно пероксидът действа, както като хранителен източник, така и като антисептик. Да разгледаме неговото действие върху здравец и теменужка. Това са растения, които не се нуждаят често поливане и не обичат застой на влага. Поради това, корените им започват да гният, което се отразява на външния вид на тези цветя. Именно Водородният прекис може да реши този проблем. Той действа превантивно на корените при гниене. Освен това, енергийно обогатява почвата.

Как Водородният прекис (Кислородна вода) – 3% се отразява на цъфтежа?

Кислородната вода – 3% стимулира цъфтежа на декоративните растения. Важно е да се спазват точните пропорции.

За целта е необходимо да смесите:

– 20 мл. кислородна вода 3%;

– 150 мл. вода.

За растения, които не обичат честото поливане, този разтвор може да се излее в подложката на саксията. За други растения, които обичат водата, може направо да полеете почвата. Най-важното е, че корените винаги ще бъдат защитени и обогатени с енергия. Това неминуемо ще се отрази на видът на растението, което ще ви радва с обилен цъфтеж.

Tagged , , , , , , , , , , ,
на горе